heeft u zelf nieuws of tips?

29 januari 2020 | Erik-Jan Berends

IVN Olst-Wijhe gaat aan het werk in de achtertuin van Salland

De werkgroep landschapsonderhoud van IVN Olst-Wijhe gaat na een extra wilgenknotdag in Marle dit seizoen nog een keer naar de wilgen aan de Leugenhorst in Wijhe. Op zaterdagmorgen 8 februari zijn de knotters weer te gast bij de familie Groten aan de Leugenhorst 7.

De actieve, gezellige en geoliede knip- en zaagbrigade zorgt er voor dat de landschappelijk sierende wilgen en heggen een lust voor het oog zijn. IVN werkt mee aan het behoud van deze landschapselementen die hun gebruikswaarde natuurlijk hebben verloren, maar wel een bepaalde natuurwaarde bezitten voor onder meer vogels, kleine zoogdieren en insecten, maar bovenal vinden veel mensen dat deze elementen ‘passen’ in het landschap en daarom ook van waarde zijn.

Medaille

Het wordt volgens de werkgroep weer een gezellige en productieve morgen, omdat de groep dit seizoen in een uitstekende vorm verkeert. “Anne vindt het leuk als er meer kinderen tussen tien en vijftien jaar meedoen; zij heeft de medaille voor tien keer meedoen al in bezit.”

Wie ook een keer (of vaker) wil meedoen, zorgt ervoor dat die deze zaterdagmorgen om 08.30 uur op het Van Dedemplein, tegenover de Albert Heijn van Wijhe is. Daar vertrekt de groep elke landschapszaterdag.

Soep
De werkgroep zorgt voor materialen als gereedschap, brillen, helmen en handschoenen. Deelnemers dienen zelf te zorgen voor stevige kleding, goede schoenen of laarzen en eventueel een regenpak. Na afloop is er altijd soep met broodjes en halverwege de ochtend krijgen de knotters van de boer(in) koffie, thee of fris met een koek. Aanmelden kan uiterlijk vóór of op woensdag 5 februari telefonisch bij Willem Blom uit Marle: 06-275 02 166 of liever nog per e-mail: willemblommarle@gmail.com.

 

 

 


Foto's