heeft u zelf nieuws of tips?

7 november 2022 | Erik-Jan Berends

Inwoners uit Olst-Wijhe kunnen corona-herhaalprik halen in Olst

GGD IJsselland opent extra vaccinatielocaties, waaronder in het Holstohus in Olst. Vanaf 15 november kunnen inwoners uit de gemeente Olst-Wijhe en omgeving zich daar laten vaccineren. Zij kunnen hiervoor een afspraak maken op planjeprik.nl of door te bellen naar 0800-7070.

“Het aantal coronabesmettingen ​neemt dit najaar toe”, volgens GGD IJsselland. “Uit voorzorg bieden we daarom weer een coronaprik aan. Deze herhaalprik tegen corona verbetert de kwaliteit van het afweersysteem en daarmee de bescherming tegen ziekenhuisopname en overlijden. Daarnaast is de herhaalprik nodig om de zorg bereikbaar te houden en om druk op de samenleving, door bijvoorbeeld uitval van personeel, te voorkomen.”

Open

De herhaalprik is er voor iedereen van twaalf jaar of ouder die de basisserie tegen corona heeft gehad én minimaal drie maanden geleden de laatste prik of een coronabesmetting heeft gehad. De tijdelijke priklocatie in het Holstohus aan de Jan Schamhartstraat 5 in Olst is vanaf 15 november iedere dinsdag open. Kijk voor dagen en tijden op ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties. Vergeet niet een geldig ID-bewijs en een mondkapje mee te nemen.