heeft u zelf nieuws of tips?

24 december 2021 | Erik-Jan Berends

Inwoners Olst-Wijhe gaan weer betalen voor grof tuinafval

In de afgelopen jaren is de hoeveelheid grof tuinafval gestegen. Bovendien zijn de tarieven voor de verwerking ervan gestegen. De raad van Olst-Wijhe heeft daarom besloten om bij haar inwoners kosten in rekening te brengen voor grof tuinafval.

De gemeente meldt ongeveer 100.000 euro te betalen voor het verwerken van grof tuinafval. “Tegelijk hebben we te maken met de heroverwegingen en dat betekent dat onze gemeente flink moet bezuinigen. Daarom hebben we besloten om voor grof tuinafval weer een tarief in te voeren. Vóór 2016 brachten we deze kosten ook in rekening.”

ROVA

De tarieven gelden vanaf 1 januari 2022. Inwoners van Olst-Wijhe betalen vanaf die datum 3,65 euro per 100 kilo als ze hun grof tuinafval wegbrengen naar het ROVA brengstation in Raalte of in Zwolle. De nieuwe tarieven staan inmiddels vermeld op de website van ROVA  https://www.rova.nl/pagina/1066/Tarievenlijst-ROVAlocaties En op de ROVA app.

Inwoners van Olst-Wijhe kunnen hun grof tuinafval ook kwijt bij Jansen Wijhe of DeGe in Olst. En inwoners van Marle en Welsum kunnen met hun grof tuinafval terecht bij Lagemaat in Heerde. Deze bedrijven rekenen hun eigen tarief aan de poort.