heeft u zelf nieuws of tips?

13 februari 2022 | Erik-Jan Berends

Inwoners Olst-Wijhe bedenken (deel) programma D66

Soms lijken politieke partijen te denken ‘de wijsheid in pacht te hebben’. Zo niet bij D66 in de gemeente Olst-Wijhe. Met het unieke ‘levende verkiezingsprogramma’ roept zij de inwoners van Olst-Wijhe op om hun wijsheid te delen.

Net zoals bij andere partijen is het programma van D66 Olst-Wijhe te vinden op haar website. “Het is geen document wat je alleen kan lezen, maar een interactieve website”, melden de Democraten. “Al op de eerste pagina word je uitgenodigd om bij te dragen aan het programma. Door de inbreng van inwoners groeit en evolueert het programma.”

Standpunten

D66 kandidaat-raadslid Thijs Mulder legt het idee uit: “Twee weten er meer dan één. Dus ook een gemeente vol mensen weet meer dan één partij.” Daarom zocht D66 naar een manier om zo veel mogelijk mensen te betrekken. Toen kwamen zij uit op het idee van een levend programma om dit te bereiken. ‘Je kan onze standpunten verscherpen en verbeteren’ staat er dan ook op de website.

Openheid

“Dit is een natuurlijke voortzetting van onze openheid in het raadswerk”, vult lijsttrekker Rimmert Brandsma aan. “Wij hebben al de mogelijkheid voor mensen om aan te schuiven bij onze fractievergaderingen en de Stemtafel op straat.” Bij succes wil hij het levend programma dan ook een plek geven in de aanstaande raadsperiode.

Wie ook ideeën, suggesties of vragen wil inbrengen bij het programma, kan terecht op de website: www.D66.nl/olst-wijhe/