heeft u zelf nieuws of tips?

7 september 2020 | Erik-Jan Berends

Inwoners en scholieren geven park ‘Woeste Wijhe’ vorm

De gemeente Olst-Wijhe heeft tussen de wijken Krijtenberg en Noorder Koeslag een gebied liggen dat wordt ingericht als park met daarin een natuurlijke speelplek. Inwoners mogen van de gemeente mee-ontwerpen.

In het park kunnen kinderen spelen, ouders elkaar ontmoeten en een oogje in het zeil houden. De jeugd kan er samenkomen om te chillen en te sporten. “Kortom een plek voor jong en oud en waar iedereen op zijn/haar manier kan genieten””, volgens de gemeente. Over hoe zo’n park er uit ziet, laat ze over aan de inwoners. Tot 20 september kan iedereen een parkontwerp aanleveren bij de gemeente. Kijk voor meer informatie, voorbeelden en ontwerppapier op www.olst-wijhe.nl/woestewijhe. Daar staat ook filmpje met een duidelijk uitleg hoe men kan meedoen.

Leerlingen

Niet alleen inwoners worden opgeroepen om mee te ontwerpen. Ook leerlingen van de Capellenborg in Wijhe gaan ontwerpen maken als schoolopdracht. “Samen maken wij de toekomst, dus laat jongeren meedenken en beslissen over deze toekomst waar zij in leven en gaan leven. Samen met de gemeente kunnen jongeren op deze manier ervaringen op doen in de echte wereld. Die omgeving is betekenisvol en motiveert het leren van jongeren”, aldus Sven Metsemakers, directeur Capellenborg Wijhe.

Natuurspeelpark

Zoals gezegd krijgt het park eveneens een natuurlijke speelplek. Ook hiervoor kunnen inwoners een ontwerp indienen. Dit gebeurt over een paar weken. Dit kondigt de gemeente Olst-Wijhe tijdig aan op haar Facebookpagina. Naast inwoners gaan ook de kinderen van de basisscholen in Wijhe aan de slag om ontwerpen te maken.

De gemeente streeft ernaar het park voor de zomer van 2021 klaar te hebben.