heeft u zelf nieuws of tips?

12 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Inschrijving  voor Koningsloop Wijhe 2019 is geopend

Wijhe en omstreken kan weer gaan trainen voor de Koningsloop 2019. De inmiddels populaire loop vindt plaats op de avond voor Koningsdag. Net als voorgaande jaren zijn start en finish in het centrum van Wijhe. De inschrijving is al geopend.  Vanaf 18.00 uur kunnen deelnemers starten in diverse categorieën, te beginnen met de kinderen tot 6 jaar. Wanneer zij hun rondje door het centrum hebben voltooid, volgen de oudere kinderen in de categorieën 7 tot en met 9 jaar en 10 tot en met 12 jaar. Om 19.00 uur is de start van de 5 en 10 kilometer. Ook voor deze afstanden zijn start en finish in de Langstraat. Ook voor het publiek wordt het dus een mooie avond.

De routes zijn ten opzichte van vorig jaar vrijwel ongewijzigd. Nieuw is dat het parcours van zowel de 5 als de 10 kilometer officieel wordt gecertificeerd door de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie. Dit maakt de wedstrijd nog aantrekkelijker voor lopers die een snelle tijd willen neerzetten.

Inschrijven kan via www.mijninschrijving.nl. Deelname aan de jeugdlopen is gratis. Voor de 5 en 10 kilometer bedragen de inschrijfkosten 6 euro. Meer informatie is te vinden op de website van het Verenigd Comité Wijhe www.verenigdcomitewijhe.nl.

Vorig jaar is voor het eerst een bedrijvenloop gehouden. Het team van DA drogisterij Bourquin was de winnaar. Dit jaar kunnen zij hun titel verdedigen, want de bedrijvenloop staat opnieuw op het programma. De wedstrijd wordt gelopen op de 5 kilometer. Bedrijven uit Wijhe en omgeving kunnen hiervoor één of meer teams inschrijven van drie tot vijf personen. Bedrijven die interesse hebben, kunnen een mail sturen naar koningsloopwijhe@gmail.com. Zij ontvangen dan een inschrijfformulier en verder informatie.

Wie niet wil of kan meedoen, maar wel op een andere manier een bijdrage wil leveren aan dit mooie evenement, kan zich aanmelden als vrijwilliger. De organisatie heeft nog mensen nodig die tijdens de loop willen helpen langs de route. Hiervoor aanmelden, kan bij Dorus Schalkwijk, koningsloopwijhe@gmail.com.

 


Foto's