heeft u zelf nieuws of tips?

Foto('s): Jan Amse
10 februari 2020 | Erik-Jan Berends

Inschrijving Koningsloop Wijhe 2020 is geopend

Alle hardlopers uit Wijhe en omgeving worden op vrijdag 24 april weer aan de start verwacht van de Koningsloop. Die is dit jaar niet aan de vooravond van Koningsdag, maar op de vrijdagavond daarvoor. Net als voorgaande jaren zijn start en finish in het centrum van Wijhe. De inschrijving is al geopend.

Sport is gezond en hardlopen kan bijna iedereen. Niet alleen de regionale toppers komen op het snelle parcours aan hun trekken. Dat geldt ook voor de recreatieve lopers die in een rustig tempo genieten van de mooie route. En vooral ook voor de jeugd: lekker rennen, fanatiek of gewoon voor de lol. Dit jaar besteedt de organisatie speciaal aandacht aan de jonge lopers van 10 tot en met 12 jaar en roept vooral ook hen op om mee te doen.

Sponsors

Door de inschrijfkosten laag te houden en kinderen tot en met 12 jaar gratis mee te laten doen, wil de organisatie deelname aan de Koningsloop stimuleren. Om dit mogelijk te maken hebben vijf sportieve bedrijven hun steun aangeboden door elk één van de afstanden te sponsoren. Dit zijn SPIE, Stegeman, Dumea Laboratorium en Adviesbureau  en Bouwbedrijf Hemeltjen uit Wijhe en Buro Hoogstraat uit Olst.

Programma

Na een korte warming-up voor de jeugd, kan vanaf 18.00 uur worden gestart in diverse categorieën. De jongste kinderen (tot en met 6 jaar) mogen beginnen. Zij lopen een ronde van 600 meter door het centrum. De oudere kinderen (7 tot en met 9 jaar en 10 tot en met 12 jaar) lopen deze ronde twee, respectievelijk drie keer. Geweldig om te zien hoe zij hun best doen, dus kom ze vooral aanmoedigen! Voor alle jeugddeelnemers is er na afloop een medaille.

Om 19.00 uur is de start van de 5 en 10 kilometer. Deze routes zijn sinds vorig jaar gecertificeerd door de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie. Ook voor deze afstanden zijn start en finish in de Langstraat.

Inschrijven

Inschrijven kan via www.mijninschrijving.nl. Deelname aan de jeugdlopen is gratis. Voor de 5 en 10 kilometer bedragen de inschrijfkosten 6,50 euro. Meer informatie is te vinden op de website van het Verenigd Comité Wijhe:www.verenigdcomitewijhe.nl.

Bedrijvenloop

Bedrijven kunnen teams aanmelden voor de bedrijvenloop. Dit jaar niet alleen op de 5, maar ook op de 10 kilometer. Teams bestaan uit drie tot vijf personen, waarbij de tijd van de drie snelste lopers telt voor de einduitslag. Voor teams met alleen dames geldt een tijdcompensatie, dus ook zij maken zeker kans op de prijs. Bedrijven die interesse hebben kunnen een mail sturen naar koningsloopwijhe@gmail.com. Zij ontvangen dan een inschrijfformulier en verdere informatie.

 

 


Foto's