heeft u zelf nieuws of tips?

13 april 2022 | Erik-Jan Berends

Inschrijven voor de Koningsloop Wijhe kan nog

Ga de uitdaging aan en doe mee aan de Koningsloop Wijhe op dinsdagavond 26 april. Deelnemers kunnen volop genieten van de sfeer, de aanmoedigingen van het publiek, de muziek en natuurlijk van de mooie route door Wijhe.

De inschrijving is inmiddels in volle gang. Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar kunnen zich inschrijven voor de 5 kilometer. Voor de jongere kinderen zijn er drie leeftijdscategorieën. Zij lopen 600, 1200 of 1800 meter door het centrum van het dorp.

Inschrijven

Deelnemers kunnen zich inschrijven op www.mijninschrijving.nl. Inschrijven is alléén online mogelijk tot een half uur voor de start. Deelname aan de jeugdlopen is gratis. Voor de 5 kilometer bedraagt het inschrijfgeld 7,50 euro. De startnummers kunnen op de wedstrijddag vanaf 17.00 uur worden opgehaald bij ’t Langhuus in Wijhe.

Programma

Om 17.45 uur, voorafgaand aan de wedstrijden voor de jeugd, wordt in het startvak een korte warming-up verzorgd. Hieraan kunnen alle kinderen meedoen om hun spieren los te maken. Om 18.00 uur lost burgemeester Ton Strien het startschot voor de jongste lopertjes. De prijsuitreiking voor de jeugd is gezamenlijk om 18.35 uur. Daarna start om 19.00 uur de 5 kilometer. Als iedereen over de finish is, rond 19.40 uur, is de prijsuitreiking. Zoals altijd worden daarbij ook de snelste man en vrouw uit Wijhe ludiek gekroond tot koning en koningin.

Gezelligheid

Sport en gezelligheid horen bij elkaar. Kom dus vooral naar de Langstraat, ook wie niet meedoet. De deelnemers, jong en oud(er), zullen aanmoedigingen zeker waarderen. Bij de start/finish en ook langs de route is muziek aanwezig. Speaker Daan Koerhuis houdt het publiek op de hoogte van het verloop van de wedstrijden. Na afloop is er volop gelegenheid om gezellig na te praten bij één van de horecagelegenheden in de Langstraat.