heeft u zelf nieuws of tips?

Foto('s): Jan Amse
29 mei 2020 | Erik-Jan Berends

In Olst-Wijhe stroomt de liefde voor lokale ondernemers

‘Hier stroomt de liefde’. Met die mooie woorden lanceert de gemeente Olst-Wijhe deze week een bijzondere campagne. Het doel? Aandacht voor lokale ondernemers en voor producten van dichtbij. Want juist nu, in deze coronatijd, is winkelen om de hoek naast heel gemakkelijk vooral ook goed en hard nodig.

De huidige tijd is uitdagend, voor iedereen. Zeker ook voor ondernemers en dan met name voor de lokale, veelal kleine winkeliers. Om hen een steuntje in de rug te geven, komt de gemeente Olst-Wijhe, in samenwerking met Gastvrij Wijhe en Go Olst, met de campagne ‘Hier stroomt de liefde’. Hiermee zetten zij de lokale ondernemer in de schijnwerper.

Identiteit
‘Hier stroomt de liefde’, de naam van de campagne, is een directe verwijzing naar rivier de IJssel die zo kenmerkend is voor onze dorpen en regio, vertelt wethouder Hans Olthof. “De rivier en het water zijn onderdeel van onze historie en identiteit. Het verbindt ons al eeuwen, als dorpen en als bewoners onderling. Met de campagne doen we een beroep op die betrokkenheid en roepen we onze inwoners op vooral ook nu lokaal hun inkopen te doen.”

Offline

Van de dagelijkse boodschap tot een bijzonder cadeau, van een knipbeurt tot een nieuwe outfit. De lokale winkelier heeft alles wat klanten nodig hebben. En dat laten ze graag zien. Onderdeel van de campagne is dan ook een online publicatie waarin inwoners kennismaken met de lokale winkeliers en met wat ze te bieden hebben. Het is allemaal te vinden op olst.hierstroomtdeijssel.nl/liefde en wijhe.hierstroomtdeijssel.nl/liefde. Eerst even online kijken en dan offline winkelen, gewoon om de hoek, is de gedachte.

Lokaal

Wethouder Olthof: “Het is gemakkelijk om even het dorp in te lopen of fietsen. Onze winkeliers hebben mooie producten, met liefde ingekocht of gemaakt. Dus ga op ontdekking, begin bij je lokale winkelier. Daar wordt iedereen blij van.” Dit is ook precies de kern van de campagne die deze week is begonnen. Op de websites olst.hierstroomtdeijssel.nl/liefde en wijhe.hierstroomtdeijssel.nl/liefde staat, naast informatie over winkeliers, aanbod en acties onder meer ook posters. Die zijn om te downloaden en voor het raam te hangen. Zo kunnen inwoners laten zien dat ze hun lokale winkeliers steunen. Zo stroomt de liefde in Olst-Wijhe.

 


Foto's