heeft u zelf nieuws of tips?

22 mei 2022 | Erik-Jan Berends

IJsseltheaterfietstocht beperkt aantal deelnemers

Stichting Theater Langs de IJssel heeft voor zaterdag 28 mei de vijftiende editie van de IJsseltheaterfietstocht in de gemeente Olst-Wijhe georganiseerd. Er geldt een maximum aantal van 750 deelnemers. Zij hebben een gegarandeerde zitplaats.

Voorgaande jaren kende het evenement een projectleider, een betaalde kracht; dit jaar is de organisatie geheel in handen van vrijwilligers. Het aantal deelnemers groeide jaarlijks. In 2019 waren het ruim tweeduizend in twee dagen; het werd haast te groot. Daarom is besloten het aantal deelnemers te beperken. Ook de onzekerheid over de coronamaatregelen heeft ervoor gezorgd dat er wat veranderd moest worden.

 Verschillen met andere jaren:

  1. In plaats van twee dagen kan men nu alleen zaterdag de fietsroute doen. Het zaterdagavondprogramma is uitgebreid met diverse voorstellingen.
  2. Er zijn wel opstapplaatsen aan de Gelderse kant van de IJssel, maar de route loopt alleen aan de Overijsselse kant; in voorgaande jaren was de route op zaterdag aan beide kanten en op zondag alleen aan de Overijsselse kant.
  3. Voorheen was het voor de deelnemers gratis. Nu moet men via de website polsbandjes bestellen à 10 euro.

De volgende artiesten treden op:

  1. Verhalenverteller Leo Hogeboom met ‘Het Onsterfelijke Verhaal’ op locatie Kletterstraat.
  2. Joop Visser en Jessica van Noord; zij zingen al twintig jaar samen Nederlandstalige liedjes. Zij treden op bij natuurcamping De Marsbelte aan de Velsdijk in Wesepe.
  3. De Arnhemse Meisjes brengen de dansvoorstelling ‘See me notice you’ bij Huize van de Mars aan de Lange Dijk in Olst.
  4. Directie & Co brengt de beeldende dansvoorstelling ‘Life is Short. Buy that Dress’ bij camping Het Klaverblad aan de Holstweg in Den Nul.

Verder zijn er vijf entr’acts waaronder Drama Strada met ‘De Zingende Badmutsen’. In het avondprogramma treedt onder meer Theatergezelschap Piepschuim met ‘Warming Up’ op.

Zie voor meer informatie www.theaterlangsdeijssel.nl.