heeft u zelf nieuws of tips?

29 juli 2019 | Erik-Jan Berends

IJsselnatuurgids toont sporen van de IJssel door water en zand

De Staatsbosbeheer IJsselnatuurgids fietst op zondag 11 augustus met bezoekers door de omgeving rondom het Infocentrum IJssel Den Nul. Samen gaan ze op zoek naar sporen uit het verleden.

De fietstocht is ongeveer 20 kilometer lang. Op markante plekken wordt afgestapt. “Ons huidige landschap is getekend door de sporen uit het verleden”, vertelt de IJsselnatuurgids. “Dijken liggen niet zomaar op die locatie, kolken ook niet en hoe komen boerderijen aan hun naam? Hoe komt het dat er op die bepaalde locatie een landgoed ligt? We gaan door de bril van het verleden naar het heden kijken.”

De drie uur durende activiteit begint om 10.00 uur bij de balie van het Infocentrum IJssel Den Nul aan de Rijksstraatweg 109. De kosten bedragen 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen tot en met twaalf jaar. Aanmelden kan bij Infocentrum IJssel Den Nul, evenementen@infocentrumijssel.nl of telefonisch: (0570) 74 50 40. Spontaan meefietsen kan ook. Deelnemers moeten zelf voor een fiets zorgen.

Bijna elke maand organiseert Staatsbosbeheer een wandeling onder leiding van een Staatsbosbeheer IJsselnatuurgids. Kijk daarvoor op www.staatsbosbeheer.nl. Kijk voor alle activiteiten van het infocentrum IJssel Den Nul op www.infocentrumijssel.nl.