heeft u zelf nieuws of tips?

19 juni 2019 | Erik-Jan Berends

IJssellinie  gaat op negen aansluitende zaterdagen open

De IJssellinie is in de maanden juli en augustus elke zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur te bezoeken.

Dit biedt inwoners van de gemeente Olst-Wijhe en toeristen die in deze maanden hun vakantie in de regio vieren extra momenten om dit bijzondere ‘Geheim van De IJssel’ te leren kennen. Normaal is de linie alleen op de eerste zaterdag van de maand te bezichtigen. In deze periode staan de gidsen echter negen zaterdagen klaar om de bezoekers in ongeveer anderhalf uur over het tot 1990 uiterst militaire geheim te vertellen. Ook een aantal van de militaire objecten worden van binnen bekeken, waaronder de  ingerichte noodhospitaal- en  commandobunker.

Regelmatig staan bij de hospitaal- en commandobunker bij havezate De Haere ook een aantal historische legervoertuigen. Op de Facebookpagina IJssellinie wordt dat vermeld. Op zaterdag 6 juli staan er meer dan het gebruikelijke aantal voertuigen. De voertuigengroep heeft dan een clubweekend bij de bunkers op De Haere. De voertuigeigenaren vertellen dan graag over hun hobby.

Voor mensen die een uitgebreidere rondleiding met meer bunkers willen zien, zoals de bofors-en vierlingbunkers, de shermantanks (de ingebetonneerde gevechtswagens) is er op de website meer informatie te vinden. Deze rondleidingen duren langer (alles lopend) maar gaan langs een mooie route van bunker naar bunker. Rondleidingen op afspraak kunnen het gehele jaar op elke dag en tijdstip worden besproken.

De entree voor volwassenen bedraagt 5 euro; kinderen tor en met de basisschoolleeftijd 2,50 euro. Betalen met pin is mogelijk.

 


Foto's