heeft u zelf nieuws of tips?

14 november 2019 | Erik-Jan Berends

Huisregels Olst-Wijhese horeca zorgen voor duidelijkheid tijdens avondje uit

Gezelligheid staat voorop tijdens een avondje uit. Om het gezellig te houden, is het goed om een paar regels met elkaar af te spreken. Dat vinden de horeca in Olst-Wijhe, de gemeente Olst-Wijhe en de politie. Daarom zijn er standaard huis- en gedragsregels opgesteld die een plek krijgen bij de ingang van alle horecagelegenheden in Olst-Wijhe.

Gerben Bentum, eigenaar van café De Slinger en aanspreekpunt van Koninklijke Horeca Nederland in Olst-Wijhe, horecacoördinator politie René van der Vegt en burgemeester Ton Strien bevestigden woensdag het eerste schildje met huisregels.
Huisregels
Onder de noemer Veilig uit in Olst-Wijhe staan binnenkort de huisregels bij elke horecagelegenheid in de gemeente. Het zijn regels over onder andere de verkoop van tabak en alcohol onder de 18 jaar, het gebruik van eigen consumpties, overlast voor de buren, wapens- en/of drugsbezit. Bezoekers gaan naar de horeca om het gezellig te hebben. De schildjes met huisregels zorgen ervoor dat de horeca en de politie kunnen optreden als dat nodig is. De regels zijn nu hetzelfde in zowel Olst-Wijhe als Raalte, wat het voor de politie eenvoudiger maakt om op te treden.
Veilig
Gerben Bentum: “Uitgaan doe je samen. Het is belangrijk dat mensen zich veilig voelen tijdens het uitgaan. Daarom slaan we de handen ineen om het uitgaan in onze gemeente gezellig te houden. De huisregels geven handvatten om actie te ondernemen, het is gewoon duidelijk. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen veilig uit is in Olst-Wijhe.”

Foto's