heeft u zelf nieuws of tips?

17 april 2021 | Erik-Jan Berends

Huisartsen in Zwolle, Deventer en Kampen geven coronaprik in GGD-vaccinatielocaties 

Een aantal huisartsenpraktijken uit Deventer en Bathmen vaccineert hun doelgroep vanaf 26 april in de vaccinatielocatie van GGD IJsselland; Runshopping Centre De Snipperling. GGD IJsselland stelt de huisartsen hiervoor een aantal prikstraten beschikbaar. Patiënten krijgen een uitnodiging voor een vaccinatie van hun eigen huisarts.

Dat gebeurt ook bij huisartsen in Kampen en vier huisartsenpraktijken in Zwolle. Zij geven de coronaprik in de tent op Burgemeester Berghuisplein in Kampen en de IJsselhallen in Zwolle.

Verzoek

Huisartsen vaccineren mensen die geboren zijn in de jaren 1956 tot en met 1960. Om deze mensen zo snel mogelijk te kunnen vaccineren, maakt een aantal huisartsen gebruik van de vaccinatielocaties van GGD IJsselland. Sebastiaan van Buren, projectleider Vaccinaties: “We kregen het verzoek van de huisartsen of we hierin konden samenwerken. Dat doen we graag, want we streven tenslotte hetzelfde doel na: iedereen zo snel mogelijk vaccineren. Onze locaties zijn ingericht en beschikken over alle faciliteiten, zoals een ruimte voor de vijftien minuten wachttijd na de vaccinatie. Binnen in de locatie is de route voor de huisartsen gescheiden van de route voor de GGD. Huisartsen hebben bijvoorbeeld een eigen triagebalie en beschikken ook over een eigen prepareerruimte.”

Aanpak

Otto Quartero, voorzitter bestuur Huisartsen Coöperatie Deventer en Omstreken is er klaar voor. “Huisartsen hebben al ervaring met de jaarlijkse griepvaccinaties. Nu wordt het grootschaliger aangepakt. We willen graag zo snel mogelijk beginnen. Heel fijn dat we hierin kunnen samenwerken met GGD IJsselland.”

GGD IJsselland vaccineert momenteel de zorgmedewerkers langdurige zorg, mensen met syndroom van Down, mensen met morbide obesitas (geboren in 2005 of eerder), 75 plussers en inmiddels ook mobiele thuiswonenden die geboren zijn in 1952 of daarvoor kunnen een afspraak maken voor hun coronavaccinatie.

Locaties

In de regio IJsselland zijn vijf vaccinatielocaties. Landelijk wordt bepaald wie wanneer met welk vaccin gevaccineerd wordt. Die informatie is te vinden op de website van Rijksoverheid. Wanneer iemand aan de beurt is, ontvangt hij of zij automatisch een uitnodiging. Meer informatie en nieuws over het vaccineren en het maken van een afspraak is ook te vinden op de website van GGD IJsselland.

 


Foto's