heeft u zelf nieuws of tips?

1 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

Hoe is het om noten te telen?

“Boeren, burgers en buitenlui lopen rond met plannen om noten te telen”, volgens het netwerk De Kracht van Salland. Daarom heeft ze daarover een oriëntatiebijeenkomst georganiseerd op 24 oktober van 19.00 tot 22.00 uur bij Kulturhus De Spil aan de Sportweg 1 in Lettele.

Het thema van dit Salland Café is: ‘Notenteelt, daar pluk jij de vruchten van!’. “Noten zijn gezond, passen in een plantaardig menu en notenbomen zijn goed voor de kwaliteit van de bodem en water. De notenteelt is bovendien goed te combineren met een bestaande agrarische onderneming. In binnen- en buitenland is er steeds meer vraag naar. Hazelnoten, walnoten en tamme kastanjes zijn gezond, zitten vol goede eiwitten en dragen bij aan een meer plantaardig menu.”

Maar hoe begin je als agrarisch ondernemer met de notenteelt? Welke noten ga je telen, waar plaats je de bomen, hoeveel tijd kost de verzorging? Wat houdt het project Noten uit Overijssel in en waarom is het opgezet? Deze en andere vragen worden in het Salland Café beantwoord. Aanmelden kan tot 22 oktober via krachtvansalland@raalte.nl (vermeld ‘opgave Salland Café’).
Op de website van Projecten LTO Noord staat meer informatie over het project Noten uit Overijssel. Daar kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een andere oriëntatiebijeenkomst, een excursie of de nieuwsbrief.

Zie voor meer informatie www.dekrachtvansalland.nl

Onder de noemer De Kracht van Salland werkt een breed netwerk van mensen aan nieuwe ontwikkelingen in Salland. Het Salland Café is een netwerkbijeenkomst die samenwerking en kennisdeling in Salland stimuleert. Minimaal vier keer per jaar komen bewoners, ondernemers, organisaties en overheden bijeen. Met korte presentaties over actuele thema’s en elke keer op een andere locatie in Salland. Iedereen is van harte welkom in het Salland Café.