heeft u zelf nieuws of tips?

22 april 2023 | Erik-Jan Berends

Historische Vereniging Wijhe viert Koningsdag met kraam, expositie en wandeling

Op Koningsdag opent bij de Historische Vereniging Wijhe de nieuwe expositie ‘Grondtonen’. Een thema dat aansluit op de IJsselbiënnale van dit jaar. Aarde, bodem en grond spelen de hoofdrol.

Voor het eerst exposeert Meta Leefkens, die met haar ontwerpen in stro nationaal en internationaal al veel prijzen heeft gewonnen, in eigen dorp. Peter Roelofs, dagelijks aan de IJssel te vinden, toont met zijn macrofoto’s dat daar nog een wereld aan prachtige beelden te ontdekken is, als we het maar willen zien. De expositie ‘Grondtonen’ is te zien in de zomermaanden.

Kraam
Op de kraam van de historische vereniging tijdens de Koningsmarkt liggen leuke aanbiedingen en koopjes. En voor 10 euro kan je lid worden van de vereniging voor de rest van het jaar, krijg je een verenigingsblad mee en ontvang je een ingelijste prent van Krijtenberg cadeau (de actieperiode loopt van 27 april 2023 tot en met 30 juni 2023). Wil je een ‘koninklijke’ kiek maken met je eigen telefoon, dan heeft de historische vereniging daar dé achtergrond voor naast de kraam aan Langstraat 52.

Wandeling
Voor zaterdag 29 april heeft de Historische Vereniging Wijhe een historische wandeling over de gebeurtenissen in Wijhe tijdens de Tweede Wereldoorlog georganiseerd. Tijdens de toch wordt onder meer verteld dat er een Australische piloot verborgen zat in de toren van de Nicolaaskerk. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om mee te lopen. De wandeling start om 13.30 uur en duurt anderhalf tot twee uur. Het vertrek is bij het gebouw van de Historische Vereniging Wijhe aan de Langstraat 52.

Aanmelden
Deelname is gratis voor leden, niet-leden betalen 2 euro per persoon; jongeren onder de 16 jaar betalen 1 euro per persoon. Vooraf aanmelden is gewenst. Dat kan via e-mail historischeverenigingwijhe@gmail.com , maar bellen mag ook: 06-219 71 542 of 06-309 73 003. Let op: Er is plaats voor vijftien personen: vol = vol!


Foto's