heeft u zelf nieuws of tips?

4 oktober 2020 | Erik-Jan Berends

Historische Vereniging Wijhe houdt weer Open dag stamboomonderzoek

De Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 10 oktober opnieuw een Open Dag voor familieonderzoek. Belangstellenden zijn welkom aan de Langstraat 52 van 10.00 tot 16.00 uur.

Wie wil langskomen voor stamboomonderzoek dient zich vanwege de coronamaatregelen vooraf met een tijdvak aan te melden via historischeverenigingwijhe@gmail.com. Spontaan een bezoek brengen aan de expositie 75 jaar Vrijheid of de winkel is ook mogelijk. Vragen over eigen familieonderzoek kan men ook stellen via het genoemde mailadres. De vrijwilligers van werkgroep genealogie komen er dan op terug. De vereniging beschikt over veel bronnen die de onderzoekers het een en ander kunnen vertellen over wie hun voorouders waren, welk beroep ze hadden en waar ze hebben gewoond. Bezoekers wordt geadviseerd een USB-stick mee te nemen voor eventuele scans.

Geschiedenis

Wijhe kent een rijk verleden op het gebied van middenstand, industrie, platteland, verenigingen, onderwijs of kerk. De Historische Vereniging is verheugd met de ruime belangstelling die er onder de Wijhenaren en oud-Wijhenaren blijkt te zijn voor de geschiedenis van het prachtige dorp. En zij merkt dat die geschiedenis nooit af is of compleet is. Onder inwoners blijken nog veel verhalen te sluimeren in de vorm van wetenswaardigheden, herinneringen, oude foto’s of documenten. Kom eens langs om daarmee een bijdrage te leveren aan de Historische Vereniging. Dit mag overigens ook op een andere dag tijdens openingstijden.

De open dagen genealogie zijn elke tweede zaterdag van de maand, van september tot en met april. De eerstvolgende open dag is zaterdag 14 november.