heeft u zelf nieuws of tips?

7 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

Historische Vereniging Wijhe houdt weer open dag stamboomonderzoek

De Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 9 oktober weer een open dag stamboomonderzoek. Belangstellenden zijn met hun vragen van 10.00 tot 16.00 uur welkom op Langstraat 52.

De vereniging verzoekt bezoekers om zich vooraf aan te melden via e-mail  historischeverenigingwijhe@gmail.com. De vrijwilligers zitten klaar om te helpen bij ieders zoektocht. De vereniging beschikt over diverse belastingregisters, bevolkings- en bewonersregisters, rechterlijke notarisarchieven en kadasterinformatie. Hiermee kan men meer te weten komen over wie zijn of haar voorouders zijn, waar ze hebben gewoond en welk beroep ze hadden.

Foto’s

Inwoners die beschikken over oude documenten of foto’s kunnen iets voor de geschiedenis van Wijhe betekenen als ze deze door de vereniging laat scannen en het bijbehorende verhaal laten vastleggen. Ze doen daar alle belangstellenden een groot plezier mee, benadrukt de vereniging. Uiteraard mogen geïnteresseerden ook zo langskomen voor een bezoek aan de expositie over heraldiek of om een leuk item uit te zoeken in de winkel. De open dagen stamboomonderzoek zijn elke tweede zaterdag van de maand. De eerstvolgende is zaterdag 13 november.

 


Foto's