heeft u zelf nieuws of tips?

5 december 2020 | Erik-Jan Berends

Historische vereniging Wijhe houdt weer Open dag stamboomonderzoek

Historische Vereniging Wijhe houdt zaterdag 12 december opnieuw een open dag voor familieonderzoek. Belangstellenden zijn van 10.00 tot 16.00 uur welkom aan de Langstraat 52. Wie wil langskomen voor stamboomonderzoek dient zich vanwege de coronamaatregelen vooraf aan te melden met verwacht tijdstip via historischeverenigingwijhe@gmail.com.

Spontaan een bezoek brengen aan de expositie 75 jaar Vrijheid of de winkel is ook mogelijk. Vragen stellen kan ook via het e-mailadres stellen. De vrijwilligers van werkgroep genealogie komen er dan op terug. De vereniging beschikt over veel bronnen die zoekers het een en ander kunnen vertellen over wie hun voorouders waren, welk beroep ze hadden en waar ze hebben gewoond. De historische vereniging adviseert een USB-stick mee te nemen voor eventuele scans.

Geschiedenis

Wijhe kent een rijk verleden op het gebied van middenstand, industrie, platteland, verenigingen, onderwijs of kerk. De Historische Vereniging is verheugd met de ruime belangstelling die er onder de Wijhenaren en oud-Wijhenaren blijkt te zijn voor de geschiedenis van ons prachtige dorp. Zij merkt tevens dat die geschiedenis nooit af is of compleet is. Onder inwoners blijken nog veel verhalen te sluimeren in de vorm van wetenswaardigheden, herinneringen, oude foto’s of documenten. Het verzoek is om daarmee eens langs te komen om daarmee een bijdrage te leveren aan de Historische Vereniging. Dit mag overigens ook op een andere dag tijdens openingstijden.

 

De open dagen genealogie zijn elke tweede zaterdag van de maand, van september tot en met april. De eerstvolgende open dag is zaterdag 9 januari.

 

 


Foto's