heeft u zelf nieuws of tips?

30 januari 2019 | Erik-Jan Berends

Historische Vereniging Wijhe houdt Open Dag

Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 9 februari in het Wijhes Museum een open dag voor familiehistorie. Bezoekers kunnen tijdens deze dag vragen over hun eigen onderzoek voorleggen aan de enthousiaste vrijwilligers.

De toegang is gratis en men hoeft geen lid te zijn. In het museum beschikt de vereniging over de bevolkingsadministratie van Wijhe, oude foto’s, kadastergegevens en vele andere bronnen die niet via internet toegankelijk zijn. Het is handig een USB-stick mee te nemen. Bezoekers kunnen de vereniging een groot plezier doen als zij oude foto’s, documenten, trouwboekjes of bidprentjes, die ze mogelijk in bezit hebben, mee te nemen. De vereniging wil ze graag scannen.

In het kader van ‘75 jaar Vrijheid’ in 2020 is de Historische Vereniging met name geïnteresseerd in persoonlijke verhalen, herinneringen, brieven, foto’s en/of dagboeken over de Tweede Wereldoorlog. Ook daarvoor is men deze deze dag welkom in het Wijhes Museum aan de Kerkstraat 34 van 10.30 tot 16.00 uur. De open dagen genealogie zijn elke tweede zaterdag van de maand, van september tot en met april. De eerstvolgende open dag is zaterdag 9 maart. Tijdens deze open dag is ook de expositie ‘Kleer’n uut de kaste’ over kleding van vroeger geopend. Hiervoor geldt de reguliere toegangsprijs.