heeft u zelf nieuws of tips?

3 januari 2019 | Erik-Jan Berends

Historische Vereniging Wijhe houdt Open Dag stamboomonderzoek

Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 12 januari weer een open dag voor familieonderzoek.

Wie het uitzoeken van zijn of haar familiegeschiedenis tot goed voornemen heeft gemaakt, is van 10.30 tot 16.00 uur welkom op deze open dag in het Wijhes Museum aan de Kerkstraat 34. De toegang is gratis en men hoeft geen lid te zijn. Wie nieuwe feiten zoekt, vastloopt in het onderzoek of niet weet waar te beginnen, kan de enthousiaste vrijwilligers alles vragen; zij helpen graag. De vereniging beschikt in het museum over de bevolkingsadministratie van Wijhe, oude foto’s, kadastergegevens en vele andere bronnen die niet via internet toegankelijk zijn. Het is handig een USB-stick mee te nemen.

Ook wie zelf oude foto’s, documenten, trouwboekjes, bidprintjes of informatie over zijn of haar woning of boerderij heeft, is welkom. De Historische Vereniging stelt het op prijs als deze stukken mogen worden gescand. Indieners doen er de vereniging en anderen een groot plezier mee. De vrijwilligers scannen ter plekke, dus men kan het materiaal zo weer mee naar huis nemen.

De open dagen genealogie zijn elke tweede zaterdag van de maand, van september tot en met april. De eerstvolgende open dag is zaterdag 9 februari. Tijdens deze open dag is ook de expositie ‘Kleer’n uut de kaste’ over kleding van vroeger geopend. Hiervoor geldt de reguliere toegangsprijs.