heeft u zelf nieuws of tips?

5 september 2021 | Erik-Jan Berends

Historische Vereniging Wijhe houdt open dag stamboomonderzoek

Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 11 september ene open dag voor iedereen die vragen heeft over zijn of haar familiegeschiedenis. Belangstellenden zijn van 10.00 tot 16.00 uur welkom aan de Langstraat 52.

Vanwege de coronamaatregelen dient iedereen zich wel vooraf aan te melden met het verwachte tijdstip via e-mail historischeverenigingwijhe@gmail.com. De vereniging helpt bij alle vragen over voorouders, welk beroep ze hadden en waar ze hebben gewoond. Het is handig een USB-stick mee te nemen. En bezoekers kunnen iets voor de vereniging betekenen door oude foto’s of documenten te laten scannen waar een leuk verhaal aan vastzit. Ze doen hier niet alleen de vereniging maar ook andere belangstellenden een groot plezier mee. Uiteraard mag men ook zo langskomen voor een bezoek aan de expositie van schilderijen van Ben Middelkamp of om een leuk artikel uit te zoeken in de winkel.

Foto-expositie

Bovendien is er op zaterdag 11 september een foto-expositie in café het Praothuus in het kader van Open Monumentendag. Jos Bergevoet vertelt daar over de circa veertig cafés die er ooit in Wijhe zijn geweest. Ook verhalen, herinneringen en anekdotes van de kant van bezoekers zijn daarbij meer dan welkom. De open dagen stamboomonderzoek zijn elke tweede zaterdag van de maand. De eerstvolgende is zaterdag 9 oktober.