heeft u zelf nieuws of tips?

2 maart 2019 | Erik-Jan Berends

Historische Vereniging Wijhe houdt Open Dag familiegeschiedenis

Belangstellenden zijn op zaterdag 9 maart welkom bij de Historische Vereniging Wijhe voor de open dag familiegeschiedenis. Tijdens deze dag kan men eigen onderzoeksvragen voorleggen aan de enthousiaste vrijwilligers.

De toegang is gratis en men hoeft geen lid te zijn. In Wijhes museum beschikt de vereniging over de bevolkingsadministratie van Wijhe, oude foto’s, kadastergegevens en veel andere bronnen die niet via internet toegankelijk zijn. Het is handig een USB-stick mee te nemen. Bezoekers kunnen de vereniging een groot plezier doen als de vrijwilligers oude foto’s, documenten, trouwboekjes, bidprentjes die men mogelijk in bezit heeft, mag scannen.

In het kader van ‘75 jaar Vrijheid’ in 2020 is de Historische Vereniging met name geïnteresseerd in persoonlijke verhalen, herinneringen, brieven, foto’s en dagboeken over de Tweede Wereldoorlog. Ook daarvoor is men deze dag van 10.30 tot 16.00 uur welkom in Wijhes Museum aan de Kerkstraat 34.

De open dagen genealogie zijn elke tweede zaterdag van de maand, van september tot en met april. De eerstvolgende open dag is zaterdag 13 april. Tijdens deze open dag is ook de expositie ‘Kleer’n uut de kaste’ over kleding van vroeger geopend. Hiervoor geldt de reguliere toegangsprijs.

 


Foto's