heeft u zelf nieuws of tips?

1 november 2019 | Erik-Jan Berends

Historische Vereniging Wijhe houdt Open Dag familiegeschiedenis

De Historische Vereniging Wijhe heet bezoekers op zaterdag 9 november weer welkom in Wijhes Museum aan de Kerkstraat 34 bij de Open Dag voor familieonderzoek. 

Wie hierover vragen heeft, ergens vastloopt in zijn of haar onderzoek of wie juist wil beginnen kan daarvoor van 10.30 tot 16.00 uur in het museum terecht. Het is vrij binnen lopen; men hoeft geen lid te zijn. De Historische Vereniging beschikt over diverse bronnen waarin belangstellenden kunnen speuren naar gegevens. Wie waren de voorouders, waar hebben ze gewoond, wat hebben ze gedaan? Wat kan er over de woonplek of boerderij worden gevonden? In de belastingregisters, bevolkingsadministratie, kadastergegevens, krantenknipsels of oude foto’s is veel informatie te vinden. Het is handig een USB-stick mee te nemen voor eventuele scans.

Documenten

Bezoekers kunnen de historische vereniging heel goed helpen door het laten scannen van oude documenten, foto’s, trouwboekjes of familiedrukwerk. Ze doen de vereniging en anderen er een groot plezier mee. De open dagen genealogie zijn elke tweede zaterdag van de maand, van september tot en met april. De eerstvolgende Open Dag is zaterdag 14 december.