heeft u zelf nieuws of tips?

6 september 2020 | Erik-Jan Berends

Historische Vereniging Wijhe hervat open dagen stamboomonderzoek

De Historische Vereniging Wijhe begint op zaterdag 12 september met een nieuwe reeks open dagen genealogie voor iedereen die belangstelling heeft voor familiegeschiedenis.Geïnteresseerden kunnen gewoon langskomen om te zie hoe het nieuwe onderkomen van de vereniging is geworden, de expositie bekijken en een mooi boek of een ander leuk item uitzoeken in de winkel. Bezoekers zijn welkom van 10.00 tot 16.00 uur op de nieuwe locatie aan de Langstraat 52.

Aanmelden

Wie wil komen voor vragen over hun stamboom dient zich, vanwege de coronamaatregelen, vooraf per e-mail aan te melden met een verwacht tijdstip via historischeverenigingwijhe@gmail.com. Dan houden de medewerkers plek en tijd vrij en blijft er ook ruimte beschikbaar voor spontane bezoekers van de expositie of de winkel. Als vanouds beschikt de vereniging over veel bronnen die bezoekers het een en ander kunnen vertellen over wie hun voorouders waren, welk beroep ze hadden en waar ze hebben gewoond.

Historie

Wijhe kent een rijke historie op het gebied van middenstand, industrie, platteland, onderwijs, kerk en verenigingsleven. Bijdrages voor de Historische Vereniging, in de vorm van bijvoorbeeld oude foto’s, documenten of een leuk verhaal, zijn zeer welkom. Geadviseerd wordt een USB-stick mee te nemen voor eventuele scans. De open dagen genealogie zijn elke tweede zaterdag van de maand, van september tot en met april. De eerstvolgende open dag is zaterdag 10 oktober.