heeft u zelf nieuws of tips?

7 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Historische Vereniging houdt weer Open dag stamboomonderzoek

De Historische Vereniging Wijhe houdt op zaterdag 14 maart van 10.30 tot 16.00 uur een open dag voor stamboomonderzoek in het Wijhes Museum aan de Kerkstraat 34. De toegang is gratis.

Wie informatie zoekt over zijn of haar familiegeschiedenis is van harte welkom. Vrijwilligers zitten klaar om hen te helpen met al hun vragen. De Historische Vereniging beschikt over diverse bronnen die meer duidelijkheid kunnen geven, bijvoorbeeld over voorouders, waar zij woonden of welke rol zij hebben vervuld in de Wijhese samenleving. Veel mensen in allerlei beroepen hebben hun bijdrage geleverd. Was hij bakker, smid, kleermaker, schoenmaker, vleeshouwer? Of leraar, kantoorbediende, winkelier, koopman? Boerenknecht, dienstmeid, pachter, herenboer? Wijhe kent een rijke historie op het gebied van middenstand, industrie, platteland, onderwijs, kerk of verenigingsleven.

Bijdragen

Mensen die een bijdrage voor de Historische Vereniging hebben, bijvoorbeeld oude foto’s, documenten of een leuk verhaal, zijn ook van harte welkom. Geadviseerd wordt een USB-stick mee te nemen voor eventuele scans. De open dagen genealogie zijn elke tweede zaterdag van de maand, van september tot en met april. De eerstvolgende open dag is zaterdag 11 april.