heeft u zelf nieuws of tips?

7 november 2021 | Erik-Jan Berends

Historische Vereniging Wijhe houdt Open Dag familiegeschiedenis

De Historische Vereniging Wijhe aan de Langstraat 5 houdt op zaterdag 13 november van 10.00 tot 16.00 uur een open dag voor onderzoek van familiegeschiedenis. Belangstellenden zijn welkom met hun vragen. De vereniging verzoekt hen om zich vooraf aan te melden via historischeverenigingwijhe@gmail.com.

De bezoekers dienen rekening met de coronamaatregelen. Vrijwilligers helpen hen graag bij hun zoektocht. De vereniging beschikt over diverse belastingregisters, bevolkings- en bewonersregisters, rechterlijke notarisarchieven en kadasterinformatie. Hiermee kan men meer te weten komen over wie de voorouders zijn, waar ze hebben gewoond en welk beroep ze hadden.

Documenten

Wie beschikt over oude documenten of oude foto’s kan iets voor de geschiedenis van Wijhe betekenen als de vereniging deze mag scannen en het bijbehorende verhaal mag vastleggen. Men doet daar alle belangstellenden een groot plezier mee. Uiteraard mogen belangstellenden ook zo langskomen voor een bezoek aan de expositie over heraldiek of om een leuk item uit te zoeken in de winkel. De open dagen stamboomonderzoek zijn elke tweede zaterdag van de maand. De eerstvolgende is zaterdag 11 december.