heeft u zelf nieuws of tips?

20 september 2021 | Erik-Jan Berends

Heemtuin Wijhe krijgt verharde paden

Heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ in Wijhe heeft dankzij verkregen subsidies de paden in de tuin kunnen verharden. De gemeente Olst-Wijhe, Provincie Overijssel, Kracht van Salland en de Rabobank hebben allen een deel van het benodigde geld toegewezen.

IVN Olst-Wijhe meldt dat ze hen daarvoor zeer dankbaar zijn. “In plaats van de grindpaden, die niet rollator- en rolstoelvriendelijk waren, zijn de paden nu opgehoogd met kalkrijk materiaal, wat in de loop van de tijd steeds harder zal worden. In dit materiaal kunnen planten slecht kiemen, waardoor ook het onderhoud van de paden veel lichter wordt en de vrijwilligers veel meer aandacht aan de perken kunnen besteden. Dit verharden van de paden is een grote verbetering voor de vijftigjarige heemtuin.”

Vlindertuin

De heemtuin blijft ook in het najaar en in de winter geopend voor een ommetje. De Vlindertuin, met gecultiveerde planten, staat nog een tijdje in bloei. De perken met wilde planten beginnen nu te verdorren en worden in oktober gemaaid. Vanaf februari komen de eerste voorjaarsbollen weer tot bloei.

Meer informatie over de heemtuin is te vinden op de site https://www.ivn.nl/afdeling/de-grutto-wijhe-olst

 


Foto's