heeft u zelf nieuws of tips?

16 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Heemtuin Veermans Hof IJsselflora viert vijftigjarig bestaan met teken- en kleurwedstrijd

Vanwege haar 50-jarig jubileum heeft heemtuin Veermans Hof IJsselflora een kleur- en tekenwedstrijd georganiseerd voor kinderen van de basisscholen. Met deze wedstrijd zijn vier mooie prijzen te winnen.

Kinderen van groep 1 tot en met 4 mogen de kleurplaat, die speciaal voor dit jubileum is gemaakt, inkleuren of verven of er iets anders creatiefs mee doen. Kinderen van groep 5 tot en met 8 mogen een tekening (A4 formaat) maken waar een plant of bloem uit de heemtuin in is verwerkt. Dit mag een foto van een plant zijn die in de tekening terugkomt.

Bezoekje

De kleurplaat voor groep 1 tot en met 4 staat op de site van IVN-afdeling de Grutto en kan daar gedownload en geprint worden: https://www.ivn.nl/afdeling/de-grutto-wijhe-olst. Mocht dat niet lukken, dan kunnen kinderen een kleurplaat ophalen bij Anneke Veerman: 06-481 92 619. De tekening voor kinderen uit groep 5 tot en met 8 is helemaal vrij. Alleen een bezoekje aan de heemtuin aan de Bongerd in Wijhe is wel nodig om een foto van een mooie plant te maken en deze te verwerken in de tekening. De heemtuin is geen pluktuin. De bloemen moeten dus wel blijven staan.

Prijsuitreiking

De tekeningen kunnen tot 18 juni worden ingeleverd bij Anneke Veerman aan de Pastinaak 15, 8131 GJ Wijhe. Vergeet niet naam, adres, leeftijd, schoolgroep en telefoonnummer te vermelden op de achterkant van de tekening. De prijsuitreiking is op zaterdagmiddag 3 juli in de heemtuin.