heeft u zelf nieuws of tips?

15 november 2021 | Erik-Jan Berends

Hans Olthof wordt lijsttrekker voor VVD Olst-Wijhe

Hans Olthof (52) voert de lijst aan van VVD Olst-Wijhe tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. Vorige week kozen VVD-leden Olthof unaniem tot lijsttrekker. “Hans is een ervaren bestuurder en kent de lokale politiek in Olst-Wijhe door en door. Hij is de aangewezen persoon om onze liberale dromen waar te maken”, zegt Babette Mulders, partijvoorzitter van de VVD-Salland.

Olthof: “Ik ben blij en vereerd met het vertrouwen van onze leden. Bij de Tweede Kamerverkiezingen afgelopen maart was de VVD de grootste partij in Olst-Wijhe. Mijn ambitie is om dit bij gemeenteraadsverkiezingen in 2022 te herhalen. We hebben een geweldig programma, een sterk team en zijn er klaar voor om Olst-Wijhe mooier en beter te maken. We zetten daarbij in op een solide financieel beleid, waarbij we lastenverzwaringen zoveel mogelijk vermijden.” Hij zegt na de verkiezingen graag door te willen als wethouder: “Ik heb de afgelopen jaren veel opgestoken als wethouder en ben nog lang niet uitgeleerd. Mocht er na maart 2022 een beroep op mij worden gedaan, dan wil ik graag verder als wethouder in deze mooie gemeente.”

Portefeuille

Olthof zit sinds 2014 in de gemeenteraad van Olst-Wijhe. In 2018 werd hij VVD-fractievoorzitter en in 2020 trad hij als wethouder toe tot het college. Zijn portefeuille omvat onder andere Financiën, Economie, Sport, Cultuur, Maatschappelijk vastgoed, de nieuwe Omgevingswet en Vitaal platteland. Olthof is oud-journalist en was tot twee jaar geleden ondernemer op het gebied van marketing & communicatie. Hij woont in Olst met vrouw en drie zoons.

Bewondering

VVD-fractievoorzitter Stefan Groote Schaarsberg is blij met de uitverkiezing van Olthof tot lijstaanvoerder. “Als voorzitter heeft Hans heeft een belangrijke rol gehad in de fractie en ik zie dat hij die rol nu ook heeft in het college. Ik heb veel bewondering hoe hij als wethouder leiding heeft gegeven aan de omvangrijke heroverweging van begin dit jaar. Verder is Hans een echt politiek dier. Hij is analytisch, scherp, oplossingsgericht en plezierig in de omgang. Ik ben vol optimisme en vertrouw erop dat hij samen met de nieuwe fractie een geweldig resultaat gaat neerzetten bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.”

 

 


Foto's