heeft u zelf nieuws of tips?

29 oktober 2018 | Erik-Jan Berends

Hallowieje 2018 brengt veel mensen op de been

WIJHE – De populariteit van Halloween groeit en dat was dan ook goed te merken afgelopen weekend tijdens Hallowieje. Ondanks de frisse weersomstandigheden hebben veel mensen genoten van het jaarlijkse griezelfeest in Wijhe.

De eerste schrikreacties waren er dinsdag bij de doorkomst van de Sallandse Wandelvierdaagse door het dorp. De wandelaars werden verwelkomd door spoken en geesten die soms compleet onverwacht opdoken. Kinderen bereidden zich de dag daarna voor op het feest tijdens de knutselmiddag bij Partyrestaurant Lokate.

Voor het eerst stond de Heksenmarkt vrijdag op het Van Dedemplein opgesteld. Kinderen konden er diverse spelletjes spelen en zich in Halloween-stijl laten schminken. Dat was heel handig voor de lampionoptocht, voorafgegaan door Showkorps Amicitia, waaraan tientallen kinderen en hun ouders ’s avonds deelnamen. Onderweg waren ze getuige van stuntman JP de Kam die zowel aan de voor- als aan de achterkant van de Nicolaaskerk sprong. Partycentrum The Longhorn was deze avond speciaal omgetoverd tot spookhuis. Ook hier maakte JP de Kam deel uit van een griezelig spannende ervaring.

In het dorp werd het publiek er, met toepasselijk ingerichte etalages en poppen en pompoenen op straat, her en der aan herinnerd dat spoken en geesten het voor één avond voor het zeggen hadden. Wie dat wilde kon zich met Mini Express trein verplaatsen. Nieuw dit jaar was een griezeltocht door het centrum, waarbij de deelnemers diverse winkels aandeden en met een goed ingevulde lijst kans maakten op een prijs.

Theaterrestaurant Lokate had zaterdagavond een griezelige spookwandeltocht, zowel voor kinderen als volwassenen, georganiseerd. Het betekende het slot van weer een geslaagde editie van Hallowieje.


Foto's