heeft u zelf nieuws of tips?

4 april 2020 | Erik-Jan Berends

Gun bewoners van Het Weijtendaal een mooie Bevrijdingsdag van Wijhe

Het Verenigd Comité Wijhe heeft het idee opgevat om in aanloop naar 13 april, de Bevrijdingsdag van Wijhe, kaartjes, tekeningen en dergelijke in te zamelen voor de bewoners van Het Weijtendaal.

Veel bewoners van het zorgcentrum hebben destijds de bevrijding meegemaakt. De ingezonden kaarten en tekening worden op 13 april via de interne post bij de bewoners van Het Weijtendaal bezorgd. Het Verenigd Comité Wijhe vindt het mooi om specifiek aan hen op deze dag een beetje extra aandacht te schenken, zeker nu zij vanwege de corona-maatregelen minder sociale contacten hebben.

Vlaggen

Dit initiatief komt naast het landelijke voorstel om inwoners te verzoeken te vlaggen op de Bevrijdingsdag van hun woonplaats. Verenigd Comité Wijhe wil graag nog iets extra’s doen om onze vrijheid te vieren.

‘Brievenbus’

Een speciale ‘brievenbuis’ voor de kaartten, tekening en andere bijdragen staat van maandagmiddag 6 april om 13.30 uur tot en met zaterdag 11 april 17.00 uur tijdens openingstijden buiten bij DA Bourquin aan de Langstraat 66 in Wijhe. In het weekend voorafgaand aan 13 april zorgt Verenigd Comité Wijhe er voor dat de inhoud van de bus wordt afgeleverd bij Het Weijtendaal, waarna de medewerkers zorgen dat deze ‘post’ op 13 april wordt verspreid onder de bewoners.

“Let een beetje op elkaar. Het coronavirus kunnen wij niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel”, besluit het Verenigd Comité heel terecht.


Foto's