heeft u zelf nieuws of tips?

9 augustus 2019 | Erik-Jan Berends

Gratis festival op 30 en 31 augustus viert de democratie

Democratie is niet vanzelfsprekend en heeft af en toe wat onderhoud nodig. Daarom wordt op 30 en 31 augustus op het Democratiefestival de democratie gevierd.

De bezoekers staan stil bij het feit dat we in een land leven waar iedereen zijn of haar mening mag geven, waar verschillen mogen zijn en waar samen keuzes worden gemaakt hoe moeilijk dat soms ook is. In steeds meer landen staat de democratie onder druk. “Als we meer met elkaar praten en naar elkaar luisteren, komen we misschien dichter bij elkaar”, stellen de organisatoren.

Dit festival brengt mensen uit heel Nederland samen die elkaar in het dagelijks leven niet snel ontmoeten. “Kom en praat mee over actuele onderwerpen”, zeggen de organisatoren uitnodigend. “Waar staat u in de discussie over kernenergie of de kosten voor de gezondheidszorg? Ga met politici in debat, of neem stelling op het JA/NEE veld. Luister naar persoonlijke verhalen onder de wilgen op het Waalstrand. Wandel of fiets naar bijzondere plekken op en rond het eiland. Stel zelf uw festivalprogramma samen en mix inhoud met festivalpret. Ook voor de kinderen is er van alles te doen: er zijn kidszones, excursies, sportveldjes en programmaonderdelen speciaal voor kinderen.” Het Democratiefestival is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninksrijksrelaties.

Kijk op www.democratiefestival.nuvoor meer informatie en tickets. Wie gratis mee wil met de bus, kan terecht bij diverse opstappunten in de hele provincie. Aanmelden hiervoor kan bij AnneloesKrone van de provincie Overijssel.


Foto's