heeft u zelf nieuws of tips?

11 januari 2019 | Erik-Jan Berends

Gemeente zoekt twee voorzitters voor raadsbijeenkomsten

De gemeenteraad van Olst-Wijhe gaat voortaan op een andere wijze vergaderen. Om dat te kunnen doen, zoekt ze nog twee voorzitters raadsbijeenkomsten.

Doel van de nieuwe werkwijze is het stimuleren van de inbreng van inwoners en organisaties bij het besluitvormingsproces en meer ruimte te geven aan het debat in de raad. Daarom gaat de gemeente over onderwerpen met veel maatschappelijke impact beeldvormende en oordeelsvormende raadsbijeenkomsten organiseren Deze gaan vooraf aan de besluitvormende raadsvergadering die de burgemeester voorzit.

De bijeenkomsten van de gemeenteraad vinden normaliter plaats op maandag tussen 20.00 en 23.00 uur in het gemeentehuis in Wijhe. Bij uitzondering kunnen bijeenkomsten ook plaatsvinden op een ander tijdstip en/of op andere locatie in de gemeente.

Om de dialoog en het debat tijdens de beeldvormende en oordeelsvormende fase van het besluitvormingsproces goed te faciliteren, zijn wij op zoek naar twee voorzitters raadsbijeenkomsten. Interesse? Kijk op https://www.olst-wijhe.nl/bestuur/organisatie/voorzitters-raadsbijeenkomstenvoor de vacaturetekst.

 


Foto's