heeft u zelf nieuws of tips?

23 januari 2019 | Erik-Jan Berends

Gemeente ontvangt eerste aanmelding voor het jeugdcompliment

Het eerste jeugdcompliment uit Olst-Wijhe heeft de gemeente bereikt. Er zijn vast nog meer kinderen en jongeren die een compliment verdienen. Aanmelden kan tot 15 februari.

“Er zijn veel meer kinderen en jongeren die zich belangeloos inzetten voor anderen”, reageert de gemeente. “Voor de winnaar ligt een cadeaubon van 100 euro klaar. Alle anderen die worden voorgedragen, kunnen een cadeaubon van 30 euro krijgen. Kijk voor het aanmelden en de voorwaarden op www.olst-wijhe.nl/jeugdcompliment.”

Wethouder Marcel Blind: “Ik vind het mooi dat de eerste aanmelding binnen is en ik hoop dat er nog meer komen. Ik weet dat er in onze gemeente veel kinderen en jongeren zijn die mooie dingen doen in onze gemeente. Dat willen we zichtbaar maken. Meld ze dus vooral aan.”

Het gaat om jongeren tot 18 jaar die zich al langere tijd belangeloos hebben ingezet voor anderen. Of die een bijzondere eenmalige prestatie met maatschappelijke betekenis hebben geleverd. Daarbij kan gedacht worden aan jongeren die zich inzetten voor een vereniging, kinderen die de buurt schoon houden, kinderen die een inzamelingsactie voor het goede doel hebben georganiseerd of een heldendaad hebben verricht. De inzet moet zijn gedaan voor of in de gemeenschap van Olst-Wijhe.

Een jury van kinderen en jongeren buigt zich over de nominaties. Vlak na de Nationale Complimentendag 2019 vindt de uitreiking plaats. Dat is op woensdag 6 maart 2019.