heeft u zelf nieuws of tips?

13 maart 2020 | Erik-Jan Berends

Gemeente Olst-Wijhe volgt landelijke richtlijnen coronavirus

De gemeente Olst-Wijhe volgt de landelijke richtlijnen over het coronavirus. Daarnaast neemt de gemeente ook een aantal aanvullende maatregelen die erop gericht zijn de continuïteit van de dienstverlening niet in gevaar te laten komen.

Over de dienstverlening en afspraken bij de gemeente geldt:

  • Het gemeentehuis blijft open voor dienstverlening. Inwoners kunnen dus gewoon terecht bij de publieksbalies, ook bij het Holsthohus in Olst. Wel geldt ook hier: blijf thuis bij klachten, zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Ook kan men 24/7 terecht op de website www.olst-wijhe.nl waar ook veel zaken online geregeld kunnen worden.
  • Klantcontacten probeert de gemeente zoveel als mogelijk telefonisch of digitaal te laten plaatsvinden. De inloopspreekuren minimabeleid gaan niet door. De vragen kunnen telefonisch worden gesteld.
  • De raadsvergaderingen gaan door. Het publiek wordt geadviseerd om de vergadering zoveel mogelijk via de livestream te volgen https://olst-wijhe.raadsinformatie.nl/live.
  • Al deze maatregelen duren in elk geval tot 31 maart 2020.

De gemeente raadt inwoners aan om het landelijke advies te blijven volgen. Kijk voor de landelijke maatregelen en meer informatie op de website van GGD IJsselland (www.ggdijsselland.nl) en RIVM (www.rivm.nl).