heeft u zelf nieuws of tips?

20 maart 2021 | Erik-Jan Berends

Gemeente Olst-Wijhe pakt Industrieweg Wijhe en omgeving aan om wateroverlast te voorkomen

De gemeente Olst-Wijhe meldt het belangrijk te vinden dat inwoners en ondernemers ook bij hevige buien zoveel mogelijk droge voeten houden en schade wordt voorkomen. Daarom investeert de gemeente in aanpassingen aan de Industrieweg in Wijhe.

“Ons klimaat verandert. Zomers zijn heter en droger. Buien worden steeds heviger. Hierdoor hebben we vaker te maken met wateroverlast”, aldus de gemeente. “Een deel van Olst stond in 2019 blank na een hevige bui. En vorig jaar waren er problemen op de Industrieweg in Wijhe waarbij het water maar net niet in de gebouwen terecht kwam.”

Bergingsvijver

Er wordt nu een extra infiltratieriool aangelegd op de Nijverheidsweg om de afvoer van het bestaande riool naar de bergingsvijver te verbeteren. Daarnaast wordt de straat verlaagd en ‘hol’ aangelegd. Dit zorgt ervoor dat het water makkelijker van de Industrieweg naar de bergingsvijver kan stromen. Met deze maatregelen gaat de gemeente er van uit dat veel wateroverlast in de toekomst kan worden voorkomen. De werkzaamheden worden uitgevoerd in het tweede kwartaal van 2021.

Onderzoek

Ook in Olst gaat de gemeente aan de slag. Ruim negentig inwoners deden mee met een online onderzoek om te achterhalen waar wateroverlast plaatsvindt na een hevige bui en hoe die overlast er precies uitziet. De komende tijd bekijkt de gemeente de resultaten en onderzoekt zij mogelijke oplossingen. Inwoners van Olst kunnen hierover meedenken. Wie interesse heeft, kan zich aanmelden via gemeente@olst-wijhe.nl.

Tips

Inwoners kunnen ook zelf actie ondernemen om wateroverlast te voorkomen. Meer groen helpt bijvoorbeeld voor het beter weglopen van het water. Tips om wateroverlast te voorkomen, staan op https://wonen.olst-wijhe.nl/wateroverlast.