heeft u zelf nieuws of tips?

23 februari 2021 | Erik-Jan Berends

Gemeente Olst-Wijhe helpt inwoners energie te besparen

De gemeente Olst-Wijhe ontving een flinke subsidie van de Rijksoverheid om inwoners te helpen met energiebesparing. De komende tijd zijn er verschillende acties waarmee de gemeente inwoners wil stimuleren om met energiebesparing in hun woning aan de slag te gaan.

Het grootste deel van het bedrag is bedoeld voor kleine duurzaamheidsmaatregelen in huis die helpen om energie te besparen. Zo’n tweeduizend huishoudens kunnen voor 60 euro producten bestellen via een speciale webshop. Denk bijvoorbeeld aan tochtstrippen, led-lampen en brievenbusborstels. “Een unieke samenwerking”, zegt wethouder Marcel Blind. “Lokale ondernemers en inwoners zetten deze actie op poten voor onze inwoners. Dus door lokaal voor lokaal. Zo helpen we elkaar in coronatijd.” De actie wordt uitgevoerd in samenwerking met Stichting Goede Buren. De producten die worden besteld, worden geleverd door de lokale bouwmarkten. “Zo houden we het geld van de subsidie bijna volledig binnen de gemeente”, aldus wethouder Blind. De actie gaat rond april in. De gemeente houdt inwoners op de hoogte.

Energiescan

Naast de bijdrage voor energiebesparende maatregelen kunnen inwoners ook een gratis energiescan aanvragen. Hiervoor komt een energievakman bij de mensen thuis om samen te bekijken welke maatregelen er in huis kunnen worden genomen. Inwoners die hierin interesse hebben, kunnen zich aanmelden via wonen.olst-wijhe.nl/gratisenergiescan.

Energiecoach

Tot slot gaat op 27 februari Junior Energiecoach van start. Gezinnen die zich hebben aangemeld gaan vijf weken lang thuis aan de slag met energiebesparing. Dit doen ze met leuke challenges voor het hele gezin. Mogelijk komt er in de tweede helft van het jaar nog een ronde van Junior Energiecoach. Wie zich nu niet heeft aangemeld, heeft dan opnieuw de kans om gratis mee te doen.

Kijk voor meer informatie over alle acties op wonen.olst-wijhe.nl/energiebespaaracties.