heeft u zelf nieuws of tips?

31 maart 2022 | Erik-Jan Berends

Gemeente Olst-Wijhe helpt huiseigenaren met energie besparen

De gemeente Olst-Wijhe vindt het belangrijk om inwoners op weg te helpen met energie besparen en het verduurzamen van hun woning. Daarom start de gemeente, tegelijk met de gemeente Raalte, een inkoopactie voor woningisolatie.

De inkoopactie is bedoeld voor alle woningeigenaren in Olst-Wijhe. Omdat woningisolatie het meest loont bij oudere, nog minder goed geïsoleerde woningen, hebben woningeigenaren met een huis dat is gebouwd voor 1993 de afgelopen week een brief gehad over de actie.

Inkoopactie

De gemeenten Olst-Wijhe en Raalte hebben, samen met het Duurzaam Bouwloket en regionale gecertificeerde isolatiebedrijven, de actie opgezet. Die duurt nog tot 1 juni 2022. De actie geldt voor één of meer van de volgende maatregelen: isolerend glas, dak-, spouwmuur-, vloer- en bodemisolatie. Het voordeel van deze actie is een aanbod met een goede prijs-kwaliteitverhouding en samenwerking met regionale en gecertificeerde bedrijven. De medewerkers van het Duurzaam Bouwloket brengen woningeigenaren die belangstelling hebben voor de inkoopactie in contact met het juiste isolatiebedrijf en bieden gratis en onafhankelijk advies, bijvoorbeeld bij het beoordelen van de offerte.

Informatie

Informatie over energie besparen en de inkoopactie is te vinden opwww.duurzaambouwloket.nl/isolatieactie-olst-wijhe. Via de website kunnen inwoners zich ook inschrijven voor een online informatieavond op maandag 11 en woensdag 13 april. Tijdens de informatiebijeenkomst vertelt een medewerker van Duurzaam Bouwloket onder meer over het isoleren van de woning, de isolatieactie en hoe het zit met subsidies en financieringsmogelijkheden.

Subsidie

Op dit moment is het isoleren van de woning extra interessant. De Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stelt namelijk een subsidie beschikbaar voor woningeigenaren die minimaal twee energiebesparende maatregelen hebben uitgevoerd. De ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE)’ is aan te vragen via www.rvo.nl. Benieuwd welke (subsidie)regelingen nog meer beschikbaar zijn? Doe de subsidiecheck via www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck.

Gratis

Zowel voor Olst-Wijhe als voor Raalte werkt het Duurzaam Bouwloket als gemeentelijk energieloket. Het is een landelijke organisatie die inwoners gratis en onafhankelijk advies geeft over het verduurzamen van hun woning.