heeft u zelf nieuws of tips?

27 april 2019 | Erik-Jan Berends

Gemeente Olst-Wijhe gaat afvalinzameling in het buitengebied wijzigen

In de kernen van de gemeente Olst-Wijhe brengen inwoners hun restafval al langer naar een ondergrondse container. Na de zomer wordt dit ook ingevoerd voor het buitengebied.

De gemeente heeft daartoe voor 7 mei (Holstohus, Olst) en 8 mei (gemeentehuis, Wijhe) twee inloopavonden georganiseerd. Beide avonden zijn gelijk van opzet. Bezoekers horen hier meer over het omgekeerd inzamelen, de locaties van de containers en het gebruik van de ROVA-pas. De avonden beginnen om 19.00 uur en duren tot 21.00 uur.

Wie nu nog een grijze container heeft, heeft waarschijnlijk een brief ontvangen over deze avonden. Wie geen brief heeft ontvangen, maar nog wel een grijze container, kan contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0570. Ook deze mensen zijn uiteraard welkom bij één van de inloopavonden.

“Afval is steeds vaker grondstof voor het maken van nieuwe producten. Door grondstoffen goed van het restafval te scheiden, ontstaat er aanzienlijk minder restafval”, motiveert de gemeente haar besluit.