heeft u zelf nieuws of tips?

18 januari 2019 | Erik-Jan Berends

Gemeente houdt inloopavond over afsluiting Schippershuizen tijdens spitsuren

De gemeente Olst-Wijhe houdt op dinsdag 5 februari een inloopavond in het gemeentehuis in Wijhe over de afsluiting van Schippershuizen tijdens spitsuren.

Belangstellenden zijn tussen 19.30 en 20.30 uur welkom om de plannen te bekijken en met verkeerskundigen in gesprek te gaan. Uit een verkeersonderzoek is gebleken dat tweederde van het gemotoriseerd verkeer op de Schippershuizen in Wijhe sluipverkeer is. De gemeente meldt veel waarde te hechten aan leefbaarheid en verkeersveiligheid. Daarom maakt ze een verkeersplan samen met een werkgroep van inwoners, de verkeersadviseur van de politie en een verkeerskundige van de gemeente. De gemeente zegt blij te zijn met de inbreng van de werkgroep. Op 8 januari heeft het college van burgemeester en wethouders tot de volgende drie maatregelen besloten:

  1. Schippershuizen wordt op werkdagen tussen 07.00 en 09.00 uur en tussen 16.30 en 18.30 uur afgesloten voor motorvoertuigen op meer dan twee wielen. Dit wordt aangeduid met verkeersborden.
  2. Landbouwvoertuigen en verkeer met een bestemming langs de weg worden uitgezonderd van dit verbod. Er worden drie passeerhavens gerealiseerd op de weg, zodat voertuigen elkaar veilig kunnen passeren.
  3. Er worden twee snelheidsremmende maatregelen getroffen op de weg door het slim toepassen van groen.