heeft u zelf nieuws of tips?

8 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

Gemeente, brandweer en politie presenteren zich op 12 oktober

De gemeente Olst-Wijhe, brandweer en politie hebben voor zaterdag 12 oktober de open dag Veilig in Olst-Wijhe georganiseerd. Van 11.00 tot 16.00 uur zijn er op en rond de gemeentewerf in Wijhe tal van activiteiten voor jong en oud.

Tijdens de open dag krijgt het thema verkeersveiligheid veel aandacht. Zo kunnen bezoekers in een vrachtwagen gaan zitten om te ontdekken hoe groot de dode hoek is. Er zijn daarnaast verschillende verkeerssimulatoren. Wat doet afleiding bijvoorbeeld met je in het verkeer? En waarom is fietsverlichting zo belangrijk? Kinderen kunnen een parcours fietsen bij Verkeerskunsten en de ANWB checkt en repareert fietsverlichting. Bezoekers kunnen ook rijden in de alcokart die reageert alsof men onder invloed van alcohol is.

Bij de brandweer kunnen bezoekers onder andere knippen met een hydraulische schaar, een rondje meerijden met de brandweerwagen en door een ruimte vol rook lopen. Ook de jeugdbrandweer is van de partij. De politie is aanwezig met verschillende voertuigen en een leuke activiteit. En er is een demonstratie met een politiehond. Natuurlijk kunnen bezoekers ook vragen stellen aan de brandweer- en politiemensen.

De Veiligheidsregio is aanwezig met een escaperoom voor tieners en volwassenen. In vijftien minuten moeten deelnemers proberen te ontsnappen uit een brandend huis. Voor de kinderen is er een speurtocht waarmee zij hun veiligheidsdiploma kunnen halen.

De open dag vindt plaats op en rond de gemeentewerf aan de Industrieweg 8 in Wijhe. Ook als het wat minder mooi weer is, is er genoeg te doen. Iedereen is welkom.

 

 


Foto's