heeft u zelf nieuws of tips?

28 april 2020 | Erik-Jan Berends

Fleur Heijmerikx (13) uit Wijhe spreekt met de koning

Waar Koningsdag voor veel mensen waarschijnlijk saaier was dan andere jaren, was die voor de jarige Fleur Heijmerikx heel bijzonder. Op Zapplive Extra had ze een persoonlijk gesprek met Koning Willem Alexander.

Een paar weken geleden riep Ali B kinderen op een brief te sturen met een vraag of een boodschap voor de koning. Daarop kwamen zo’n 1.500 reacties, waaruit de brief van Fleur werd geselecteerd. “Vorige week kreeg ze twee mailtjes van de KRO/NCRV, maar die had ze niet gezien”, vertelt haar trotse moeder Elke Heijmerikx. “Vrijdag werd ze gebeld en zaterdag hebben we ook nog contact gehad, omdat de ouders toestemming moesten geven. Ik dacht eerst dat ze me voor de gek hielden dat mijn dochter ging videobellen met de koning.”

Vragen

Dat gebeurde echt, en zo kwam Fleur samen met de koning en de burgemeester van Gouda rond 13.00 uur in beeld. De koning feliciteerde haar met haar verjaardag en vervolgens las ze haar brief voor en stelde Willem Alexander een aantal vragen. “Ze is er heel laconiek onder en vindt het heel normaal dat ze een gesprek heeft gehad met de koning”, besluit haar moeder, die natuurlijk apetrots is op deze bijzondere ontmoeting van haar dochter.

Bekijk de uitzending op https://www.zapp.nl/programmas/zapplive/gemist/KN_1714140.