heeft u zelf nieuws of tips?

22 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

Fietsrondje Rondje Pontje presenteert Rock-editie

Je zit op het terras, geniet van een lekkere burger met een biertje en je hoort goede muziek. Dit wordt werkelijkheid op zondag 6 september aanstaande. Vijf horecalocaties aan de IJssel serveren die dag tussen 11.00 en 17.00 uur niet alleen heerlijke versnaperingen maar ook niet te versmaden livemuziek. 

Deelnemers rijden op de fiets langs de voortkabbelende IJssel van de ene naar de andere mooie locatie. Neem een pontje, fiets over de oude IJsseldijk, langs de Duursche Waarden, monumentale dijkhuisjes en grote IJsselhoeven, en beland op terrassen aan en zelfs op het water.

Routeboekje

In 2019 hebben vrijwilligers uit de gemeenten Olst-Wijhe en Heerde samen met Stichting Visit Heerde en ondernemer Leon Ripperda de fietsroute Rondje Pontje uitgegeven. De route is 65 kilometer en in het routeboekje staan foto’s en mooie beschrijvingen van de bijzondere plekken die de fietsers onderweg passeren.

Gitaarmuziek

In 2020 staken Ripperda en Visit Heerde de koppen weer bij elkaar, want die samenwerking smaakte naar meer. De liefde voor goede gitaarmuziek werd eraan gevoegd en een muzikale fietsdag langs de route van Rondje Pontje was geboren. Op zondag 6 september kan men de 65 kilometer fietsen of de verkorte route van 20 kilometer over de twee dijken volgen langs de locaties. Op vijf horecalocaties langs de IJssel krijgen de fietsers tussen 11.00 en 17.00 uur gitaarmuziek te horen. Het begint met singer-songwriters en in de middag wordt de muziek steeds steviger.

Lovesongs

Zo zijn Roy P-Cat and the V8 Daddies uit Wijhe vastgelegd. Zij spelen op zondag 6 september de wind in de wieken van de Bökkers Mölle in Olst. Deze vijfmans formatie is ontstaan uit een voorliefde voor Oldskool Rock ’n’ Roll, Rhythm & Blues, Rockabilly en Jump en speelt Garage Swing. Zij worden voorafgegaan door Youp Boelens, een jong talent die de ochtend zal vullen met lovesongs, classics en een psychedelic twist.

Blues

In Den Nul bij Brasserie Op Duur brengen Frank Blueka en Big Bo bluesklanken ten gehore. Frank slaat bruggen tussen Ierse folk, blues, Americana en moderne songwriting, wat tot zijn eigen stijl heeft geleid. One-man-band Big Bo begeleidt zichzelf met zijn ongepolijste, soulvolle stem op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, ‘cigarbox’ gitaar, mondharmonica, snare drum, hi-hatt en bassdrum. Naast eigen werk speelt hij voornamelijk blues-klassiekers uit de jaren dertig, veertig en vijftig waarbij onversneden en vaak obscure Deltablues de boventoon voert.

Troubadour

In Wijhe bij het Terras De Loswal begint Casper Bekken, een eigentijdse troubadour die zijn gehoor meeneemt in een verrassende muzikale reis door de tijd. Vanaf 14.00 uur komen de Rollsisters een spetterende show neerzetten met een sound uit de jaren vijftig.

Bij Eet tapperij Bijsterbosch in Welsum trapt JMT 2020 af; de drie beste Sallandse streekmuzikanten die men kan wensen, volgens de organisatie. Zij worden gevolgd door Six String Society. Unplugged rock covers, van de jaren zeventig tot nu. Huize Ruys Brasserie in Veessen begint met Uppy in de ochtend met zijn Blues, Klassiek en Jazzy stijl. Gevolgd door de mannen van Road’n Band die de bezoekers met stampende blues nummers, gevoelige ballads en swingende rock and roll op hun stoel aan de IJssel kan laten swingen.

Strippenkaart

Met de strippenkaart ter waarde van 10 euro krijgen deelnemers op elke locatie een koud drankje en een potje ‘stevige’ muziek. Op vertoon van de strippenkaart kan men ook met de fiets twee pontjes de IJssel oversteken. De vijf locaties zijn in Den Nul, Wijhe, Veessen, Welsum en Olst waar het rockend Rondje Pontje wordt geserveerd. Koop een ticket in de webshop van Visit Heerde of bij de deelnemende horecalocaties: Terras De Loswal, Veerweg 1, Wijhe; Huize Ruys, IJsseldijk 46, Veessen; Eettapperij Bijsterbosch, IJsseldijk 85, Welsum; Bökkers Mölle, Rijksstraatweg 45, Olst of Op Duur, Rijksstraatweg 109, Den Nul.

Informatie

Deelnemers kunnen op deze locaties een strippenkaart kopen of online een ticket reserveren in de webshop van visitheerde.com. De Rondje Pontje fietsroute is te koop bij Toeristen Informatie Punten in de regio of in de webshop van Visit Heerde.

 


Foto's