heeft u zelf nieuws of tips?

3 augustus 2021 | Erik-Jan Berends

Fietsers kunnen Rondje Gastvrij Wijhe fietsen én stroom krijgen in Wijhe

Of je nou de populaire fietsroute ‘Rondje Gastvrij Wijhe’ fietst of zelf een route uitzet, het opladen van de elektrische fiets is in Wijhe geen probleem. Vier horecagelegenheden bieden daarvoor de mogelijkheid.

De fietskaart Rondje Gastvrij Wijhe is vorige zomer voor het eerst uitgegeven. Het betreft een route van 64 kilometer die door de hele gemeente gaat. Wie de route van 64 kilometer te lang vindt, kan ook kiezen die in twee etappes te rijden: de noordelijke route richting Windesheim is 36 kilometer, de zuidelijke naar Olst 41 kilometer. Rondje Gastvrij Wijhe is verkrijgbaar voor 2,95 euro bij diverse ondernemers, waaronder Albert Heijn, BijSchulten, Bakkerij Jolink en Primera.

Energie

Veel fietsers pakken voor of na de rit in Wijhe een terras in het gezellige centrum. Ondertussen kunnen ook elektrische fietsen weer nieuwe energie opdoen. Bij horecagelegenheden Eet- en drinklokaal De Slinger, Café De Oranjerie en ’t Proathuus in de Langstraat en Galerie Brasserie 1703 aan de Molenbelt bevinden zich namelijk oplaadpunten voor de elektrische tweewielers. De gastvrije ondernemers zetten zich zo in om voor hun gasten op deze wijze het nuttige met het aangename te kunnen verenigen.

Parkeren

De omgeving van Wijhe leent zich bij uitstek voor het maken van mooie fietstochten. In het centrum van Wijhe is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid, waardoor het dorp zowel een ideaal uitgangspunt als tussenstop is voor fietsers.