Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kerstmarkt

14 december, 2019 - 18:00 t/m 21:00

Gegevens

Datum:
14 december, 2019
Tijd:
18:00 t/m 21:00

PR-commissie Diekdaegen kan wel wat hulp gebruiken

17 januari 2020 | Erik-Jan Berends

De PR-commissie vindt zichzelf binnen de organisatie van de Wiejese Diekdaegen de leukste commissie van allemaal. Komend jaar wil de commissie opnieuw knallen en zoekt daarom met spoed uitbreiding.
Lees verder

Wethouder Bosch neemt op 6 maart afscheid

15 januari 2020 | Erik-Jan Berends

Wie persoonlijk afscheid wil nemen van vertrekkend wethouder Anton Bosch krijgt daarvoor gelegenheid op vrijdag 6 maart. 
Lees verder

Stichting houdt open inloopavond over Energietuin de Noordmanshoek

13 januari 2020 | Erik-Jan Berends

Stichting de Noordmanshoek gaat graag met inwoners in gesprek over Energietuin de Noordmanshoek en heeft daarom voor donderdag 23 januari een open inloopavond voor geïnteresseerden georganiseerd. De inloop is van 19.00 tot 21.00 uur in het Langhuus aan de Langstraat 29 in Wijhe.
Lees verder

Vrijwilligster Gezien Visch uit Welsum krijgt koninklijke onderscheiding

12 januari 2020 | Erik-Jan Berends

Burgemeester Ton Strien van de gemeente Olst-Wijhe heeft zondag de koninklijke onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje-Nassau, uitgereikt aan Gezien Visch. Zij is onderscheiden op grond van haar belangeloze inzet voor de samenleving van Welsum.
Lees verder

Waterschap stelt IJsseldijk met golven en hoog water op de proef

12 januari 2020 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD) is op maandag 6 januari op de IJsseldijk begonnen met voorbereidingen voor de zogenoemde gras-op-zand onderzoeken in de buurt van de oude energiecentrale Harculo en het Oldenelerpark in Zwolle. Deze onderzoeken zijn nodig voor het project Zwolle-Olst dat we uitvoeren in het kader van het Hoogwaterbeschermings-programma.
Lees verder

Burgemeester Ton Strien relativeert en toont zorg over rijksbudgetten

8 januari 2020 | Erik-Jan Berends

Burgemeester Ton Strien van gemeente Olst-Wijhe relativeerde dinsdagavond tijdens zijn Nieuwjaarstoespraak een beetje dat het ‘roerige tijden’ zijn. “Ja, we staan inderdaad voor grote opgaven in een turbulente wereld, maar nee, dat is niet voor het eerst in de geschiedenis.”
Lees verder

Bezoekers Nieuwjaarsreceptie staan stil bij 75 jaar Vrijheid

8 januari 2020 | Erik-Jan Berends

De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Olst-Wijhe stond dinsdagavond in het teken van ’75 jaar Vrijheid Olst-Wijhe’.
Lees verder

Slagerij Ruiter zoekt opvolging

6 januari 2020 | Erik-Jan Berends

WIJHE – Roy en Christel Ruiter hebben besloten op zoek te gaan naar een opvolger voor hun slagerij aan de Langstraat in Wijhe. “We zoeken een geschikte opvolger die met liefde en passie onze goedlopende slagerij wil overnemen en voortzetten.”
Lees verder

Verenigd Comité zoekt familieleden van slachtoffers ontploffing vloerzeilfabriek

5 januari 2020 | Erik-Jan Berends

Verenigd Comité Wijhe is op zoek naar familieleden van slachtoffers die bij de ontploffing van de voormalige vloerzeilfabriek op 7 mei 1945 rond 17.15 uur zijn omgekomen.
Lees verder

College van b en w bezoekt Wesepe

4 januari 2020 | Erik-Jan Berends

Het college van burgemeester en wethouders brengt op woensdag 8 januari 2020 een kernenbezoek aan Wesepe. Iedereen is van harte welkom bij het Wapen van Wesepe.
Lees verder

Open dag stamboomonderzoek in Wijhe

4 januari 2020 | Erik-Jan Berends

Ook in 2020 kan iedereen bij de Historische Vereniging Wijhe terecht voor onderzoek naar de familiestamboom. Op zaterdag 11 januari is er een open dag voor belangstellenden. 
Lees verder

Cultuurmakers kunnen nog meedoen aan IJsselbiënnale 2020

3 januari 2020 | Erik-Jan Berends

REGIO – De tweede editie van de IJsselbiënnale is dit jaar van midden juni tot en met eind september. “Het wordt een kunstevenement van internationale allure”, volgens de organisatoren.
Lees verder

IVN Olst-Wijhe gaat weer wilgen knotten

1 januari 2020 | Erik-Jan Berends

De werkgroep landschapsonderhoud van IVN Olst-Wijhe gaat na twee zaterdagen meidoornhagen weer de wilgenknot in. Op zaterdagmorgen 11 januari is de werkgroep te gast bij zorgboerderij ‘t Hamel aan de Hamelweg 12 in Wijhe.
Lees verder

Gelukkig Nieuwjaar!

1 januari 2020 | Erik-Jan Berends

De redactie van Nieuws uit Wijhe wenst iedereen een gezond en voorspoedig 2020!

Kerstbomen worden op 8 januari ingezameld

30 december 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe heeft weer een inzameling van kerstbomen georganiseerd. De bomen kunnen op woensdag 8 januari 2020 van 13.30 tot 16.00 uur worden ingeleverd.
Lees verder

Decemberactie Gastvrij Wijhe levert 36 winnaars op

29 december 2019 | Erik-Jan Berends

Onder het genot van een drankje zijn op zaterdag 28 december de prijzen uitgereikt aan de prijswinnaars van de December Actie van Gastvrij Wijhe. De hoofdprijs, één jaar lang gratis bloemen ter waarde van 350 euro ging naar mevrouw A. Thoben.
Lees verder

Wiejes Kabaret brengt publiek ‘Meraekels’ aan het lachen

29 december 2019 | Erik-Jan Berends

Landelijke thema’s als stikstof, CO2, de toeslagenaffaire en vliegveld Lelystad, maar vooral ook lokale onderwerpen als het functioneren van de gemeente, het zonnepark op Noordmanshoek, de winkels in de Langstraat en vooral het plaatjes sparen bij Albert Heijn, vrijwel geen onderwerp bleef zaterdagavond onbesproken tijdens de ‘Oldejaorsconference’ van Wiejes Kabaret dat dit jaar de titel ‘Meraekels’ droeg. 
Lees verder

BOA’s delen op oudejaarsdag gehoorbescherming uit aan carbidschieters

29 december 2019 | Erik-Jan Berends

Vuurwerk afsteken mag op oudejaarsdag vanaf 18.00 uur tot nieuwjaarsdag 02.00 uur. Carbidschieten mag al wat eerder. Dit mag vanaf 10.00 uur op 31 december tot 1 januari 02.00 uur.
Lees verder

Toneelgroep Boerhaar brengt ‘Hotel te koop’ op de planken

27 december 2019 | Erik-Jan Berends

Vriendengroepen, bewoners van de Boerhaar en ver daarbuiten kijken er alweer naar uit: de volgende voorstelling van Toneelgroep Boerhaar. De stel daarvan is ‘Hotel te koop’ en wordt opgevoerd op op 7, 8 en 9 februari.
Lees verder


LEES ALLE BERICHTEN