Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Intocht Sinterklaas

23 november - 13:30 t/m 17:00

Gegevens

Datum:
23 november
Tijd:
13:30 t/m 17:00

Aquarelgroep exposeert in infocentrum Den Nul 

12 november 2019 | Erik-Jan Berends

Een Zwolle aquarelgroep exposeert van 16 november tot en met 15 januari in infocentrum Den Nul. Voor deze tentoonstelling heeft de groep zich laten inspireren door het landschap van de Duursche Waarden.
Lees verder

Tuingroep Boerhaar maakt de buurt weer winterklaar

11 november 2019 | Erik-Jan Berends

De tuingroep Boerhaar heeft voor zaterdagochtend 23 november de halfjaarlijkse opschoondag georganiseerd. Jong en oud is welkom om mee te helpen.
Lees verder

Nabestaanden plaatsen Stolpersteine bij voormalige woning familie Aussen

10 november 2019 | Erik-Jan Berends

Onder grote belangstelling hebben op donderdag 7 november rond 14.00 uur nabestaanden van Jakob Aussen, Klara Aussen-Winter, Anna Sophie Aussen en Herta Aussen vier Stolpersteine gelegd bij hun voormalig woonhuis aan het Havenpad 22 te Wijhe. 
Lees verder

‘Schrijf je Rouw’ in Wijhe begint nieuw seizoen

10 november 2019 | Erik-Jan Berends

In Wijhe begint op 6 februari 2020 een nieuw seizoen Schrijf je Rouw. Schrijf je Rouw bestaat uit acht bijeenkomsten waarin deelnemers al schrijvend woorden geven aan rouw en verlies.
Lees verder

Visie Duurzame Energie levert negentig zienswijzen op

9 november 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe legde in juni de Ontwerp Ruimtelijke visie Duurzame Energie (voorheen Energievisie) ter inzage. Hierop ontving de gemeente negentig zienswijzen. 
Lees verder

Theatermakers zoeken verhalen over ‘Hotel Veerman/Het Oranjehotel’

9 november 2019 | Erik-Jan Berends

In het kader van 75 jaar Vrijheid heeft het Verenigd Comité Wijhe het initiatief genomen voor het laten maken van een bijzondere theatervoorstelling. Hiervoor is café ‘De Oranjerie Wijhe’ in maart 2020 het decor.
Lees verder

Wie vaart mee met Sinterklaas naar Wijhe?

5 november 2019 | Erik-Jan Berends

Sinterklaas en zijn Pieten zetten op zaterdag 16 november weer voet aan wal in Nederland. Een week later, op zaterdag 23 november, komt hij met de boot in Wijhe aan.
Lees verder

Sportakkoord Olst-Wijhe moet samenwerking verenigingen versterken

5 november 2019 | Erik-Jan Berends

Voor een kleine gemeente als Olst-Wijhe scoort de gemeente goed waar het gaat om sport en bewegen. Er wordt in Olst-Wijhe bijvoorbeeld meer dan gemiddeld gefietst en gewandeld. En er zijn veel voorzieningen die dankzij alle vrijwilligers bijzonder goed in stand worden gehouden.
Lees verder

Voormalige woning Joodse familie Aussen in Wijhe krijgt Stolpersteine

3 november 2019 | Erik-Jan Berends

Bij de voormalige woning van de familie Aussen aan het Havenpad 22 in Wijhe worden donderdag 7 november om 14.00 uur vier Stolpersteine gelegd.
Lees verder

Heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ heeft nieuwe brug 

2 november 2019 | Erik-Jan Berends

Vrijwilliger Ernst Noordhuis heeft de afgelopen weken is een nieuwe brug van gerecycled kunststof gebouwd voor Heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’.
Lees verder

Historische Vereniging Wijhe houdt Open Dag familiegeschiedenis

1 november 2019 | Erik-Jan Berends

De Historische Vereniging Wijhe heet bezoekers op zaterdag 9 november weer welkom in Wijhes Museum aan de Kerkstraat 34 bij de Open Dag voor familieonderzoek. 
Lees verder

Schone Rivieren zoekt vrijwilligers voor onderzoek naar plastic afval langs de IJssel

31 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

Schone Rivieren zoekt vrijwilligers die mee willen doen aan een grootschalig ‘citizen science’ (=burgerwetenschap) onderzoek naar plastic afval langs de IJssel.
Lees verder

Welsum gaat voor multifunctioneel gebouw voor toekomstbestendig onderwijs

31 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

Een kerngroep, bestaande uit vertegenwoordigers van het dorpshuis de Bongerd in Welsum, schoolbestuur de Mare, onderwijsteam o.b.s. Dijkzicht, ouders van leerlingen van o.b.s. Dijkzicht, Plaatselijk Belang Welsum en de gemeente Olst-Wijhe heeft een gezamenlijke visie opgesteld die uitgaat van het samenvoegen van het basisonderwijs in het dorpshuis van Welsum. 
Lees verder

IVN Olst-Wijhe gaat honderd meter meidoorn afzetten

30 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

De werkgroep landschapsonderhoud van IVN Olst-Wijhe gaat op zaterdag 9 november een meidoornhaag afzetten bij de familie Westerkamp aan de Bruinsweg 2 in Olst.
Lees verder

Hallowieje 2019: gelukkig hebben we de foto’s nog

27 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

Wijhe kijkt terug op een geslaagd Hallowieje 2019. Van de doorkomst van de Sallandse Wandelvierdaagse, vorige week dinsdag, tot de spookwandeltocht op zaterdagavond genoten bezoekers van de bijzonder griezelige sfeer.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe zegt alles uit de kast te halen voor sluitende begroting

23 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe meldt alles uit de kast te halen om de begroting voor 2020 sluitend te maken. De belangrijkste inkomstenbron (circa 70%) vormen de rijksuitkeringen. Die rijksuitkeringen vallen tegen. Om toch nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken, maakt de gemeente voor 2020 gebruik van de reserve. Dat blijkt uit de begroting die het college heeft aangeboden aan de gemeenteraad.
Lees verder

Wijhe is helemaal in de ban van Halloween

22 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

WIJHE – De zevende editie van Hallowieje, hét Halloween feest van Wijhe, is in volle gang. Na de feestelijk griezelige doorkomst van de Sallandse Avondvierdaagse, dinsdag, ligt het zwaartepunt nu op de vrijdag en zaterdag.
Lees verder

Schrijver Peter Buwalda bezoekt zondag Wijhe

21 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

Peter Buwalda, de schrijver van de literaire successen Bonita Avenue en Otmars zonen, is zondag 27 oktober de derde gast in de reeks ‘Schrijver in de kerk’ in Wijhe. De schrijver zou aanvankelijk op 13 oktober naar de Nicolaaskerk aan de Langstraat komen, maar boekte op die datum een dubbele afspraak.
Lees verder

Heemtuin wordt op Landelijke Natuurwerkdag winterklaar gemaakt

21 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

IVN Wijhe-Olst heeft ook dit jaar weer veel mensen nodig om de heemtuin ‘Veermans Hof IJsselflora’ helemaal winterklaar te maken. Dat gebeurt op Landelijke Natuurwerkdag, vrijdag 1 november, van 09.00 tot 12.30 uur. 
Lees verder

Ut Huus krijgt centrale rol in het versterken van de sociale infrastructuur

17 oktober 2019 | Erik-Jan Berends

De noodkreet van veel organisaties en verenigingen dit voorjaar over het gebrek aan vrijwilligers en daling van de leden heeft iets teweeg gebracht. Onder meer nadat vele vertegenwoordigers van deze clubs in een raadsvergadering hierover met de gemeente hebben gesproken is er nu een vervolgaanpak voorgesteld.
Lees verder


LEES ALLE BERICHTEN