heeft u zelf nieuws of tips?

17 april 2020 | Erik-Jan Berends

Elf huurders ontvangen op bijzondere wijze de sleutel van hun nieuwe woning in Wijhe

Elf huurders hebben op donderdag 16 april de sleutel ontvangen voor hun nieuwe huurwoning op Noorder Koeslag in Wijhe. Dat gebeurde wel op een andere manier dan normaal in verband met het Coronavirus.

De sleuteloverdracht is vorm gegeven via een stoepkrijten hart midden in de straat. Hierin lagen kleine hartjes met een setje sleutels klaar voor de nieuwe huurders. De nieuwe bewoners konden afzonderlijk hun setje sleutels ‘binnenhalen’ door te trekken aan het touw.

Filmpje

Dit is op het drone-filmpje te zien, hoe het ging met de rij van zeven woningen. Om de hoek in de andere straat staat nog een rijtje van vier woningen. “Het is een prachtige woning. Helemaal naar mijn zin. Ik ben zo blij. Het is wel een rare tijd om te verhuizen. Ik moet nog even zien hoe ik dat allemaal ga regelen, maar het zal vast wel loslopen”, reageerde één van de blije huurders.

Flexibel

Bouwbedrijf Roosdom Tijhuis uit Rijssen heeft in het plan Noorder Koeslag meerdere woningen gebouwd, waarvan SallandWonen er elf heeft gekocht voor de verhuur. Deze flexibele woningen zijn geschikt voor één en tweepersoonshuishoudens, voor jong en oud met of zonder zorgvraag. Op dit moment bouwt SallandWonen op diverse plekken in de regio dit soort middelgrote woningen, omdat dit voor veel mensen de perfecte woning is als een eengezinswoning te groot is en een appartement niet gewenst.

 


Foto's