heeft u zelf nieuws of tips?

31 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Een afspraak maken voor een corona vaccinatie in Wijhe is nu mogelijk

Iedereen die een uitnodiging heeft ontvangen voor een mRNA vaccin, of al aan de beurt is, kan vanaf vandaag, 31 mei, een vaccinatieafspraak inplannen voor de eerste prik bij de pop-up vaccinatielocatie in Wijhe.

Die staat vanaf vrijdag 18 juni op de parkeerplaats bij het gemeentehuis. Twee weken lang gaan medewerkers van GGD IJsselland hier mensen, die daarvoor in aanmerking komen, vaccineren met het Moderna-vaccin. Zowel uitgenodigde inwoners van Wijhe als daarbuiten kunnen nu een afspraak maken voor deze locatie. Dat kan online via www.coronavaccinatie-afspraak.nl of telefonisch via het telefoonnummer dat in de uitnodigingsbrief staat.

Sleutel
Burgemeester Ton Strien: “Fantastisch dat inwoners en anderen nu ook in onze eigen gemeente door de GGD kunnen worden geprikt. Belangrijk dat afstand geen belemmering hoeft te zijn. Ik ben inmiddels zelf zonder problemen gevaccineerd en dat gun ik iedereen. Het is immers een belangrijke sleutel tot vrijheid in ons dagelijkse doen en laten.” De mobiele unit staat tot en met 1 juli op de parkeerplaats bij het gemeentehuis in Wijhe. Daarna keert de unit terug op 23 juli tot en met 5 augustus.

Raalte
Deze week komt de pop-up vaccinatielocatie in Raalte te staan. Van donderdag 3 juni tot en met woensdag 16 juni kunnen mensen hier terecht voor een vaccinatie. De eerste week, tot en met 9 juni, is al volgeboekt, voor de tweede week is er nog plek. Per dag kunnen er in de mobiele unit 110 mensen hun coronavaccinatie komen halen. In totaal krijgen deze week bijna 40.000 mensen hun coronavaccinatie bij GGD IJsselland.

De adressen van de vaccinatielocaties en de route ernaartoe staan op de websitehttps://www.ggdijsselland.nl/home/coronavirus/locaties-corona/.