heeft u zelf nieuws of tips?

Foto('s): Jan Amse en Armando Maglio
4 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Dodenherdenkingen in Olst en Wijhe zijn om 21.00 uur te zien

Gezien de huidige beperkingen is het dit jaar, evenals vorig jaar, niet mogelijk om in de gemeente Olst-Wijhe een Dodenherdenking te organiseren op 4 mei ’s avonds rond de klok van 20.00 uur. Vandaar dat ook dit jaar is gekozen om vooraf video opnames te maken van de krans- en bloemleggingen.

Burgemeester Ton Strien, namens de gemeente Olst-Wijhe, en de heer Vonk, namens de organisatie 4 mei, in Olst een krans. Obaida en Hosin legden namens openbare basisschool Opwaardz uit Olst ook bloemen bij het monument en blies Martijn Smit van de Olster Harmonie het taptoe-signaal.

Gedicht

Wethouder Marcel Blind legde namens de gemeente Olst-Wijhe en mevrouw B. Marskamp-Van Aperlo als voorzitter namens het Verenigd Comité Wijhe In Wijhe kransen bij het plaatselijke monument. Tevens legden Marthe, Suzanne en Nick als vertegenwoordigers van hun openbare basisschool De Wije uit Wijhe een bloemstuk waarna Marthe de plechtigheid afsloot met een eigen gedicht.

Facebook

De video opnames, gemaakt door Gerrit Oosterbroek, de heer P. Terpstra en Armando Maglio worden op dinsdagavond 4 mei 21.00 uur uitgezonden op de Facebookpagina’s van de gemeente Olst-Wijhe en Het Verenigd Comité Wijhe.

 

 


Foto's